Halvblod

imagesTa två delar Twilight, en stor skopa Vampire Diaries, lite triangeldrama med extra smör, krydda med lite styltig dialog och dekorera med änglavingar och en ubåt på toppen. Lite så kan man beskriva Halvblod, som är första delen av en svensk trilogi, skriven av Sofie Trinh Johansson. Gillar man ovannämnda så är det klockren läsning, men känner man minsta lilla ”nja, det låter ju inte helt Gangnam style” så är det bättre att leta upp nåt annat att läsa faktiskt. Just vampyrer är nåt som jag tror många kan känna är lite uttjatat och kräver lite extra, och där når Halvblod inte riktigt fram, till skillnad från t ex ”Låt den rätte komma in”. Huvudpersonen Aveline blir inte heller nån vars öde engagerar mig fullt ut, inte minst på grund av hennes konstanta lipande boken igenom. Och hur många gånger kan man egentligen skriva ”ser/såg/är vacker som en Gud” innan läsaren börjar himla med ögonen?

Men som sagt, har man lite tid över för drygt 660 sidor och kan köpa ovanstående så kör på, det är ändå roligt med drivna svenska författare, så sånt ska stödjas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s