Bloggat på bussen

Så, jag är i hamn med John Green-projektet. Den stora överraskningen var väl att Looking for Alaska var så pass bra, medan An Abundance of Katherines och Paper Towns var helt ok, men inte så fantastiska i jämförelse. Will Grayson, Will Grayson har jag läst tidigare och tycker väldigt bra om, och The Fault In Our Stars har ju avhandlats tidigare.

Gemensamt för alla böckerna är ju fantastiska formuleringar, roliga sidekaraktärer och framför allt huvudpersoner att identifiera sig med.

LFA är ju den som känns mest i hjärtat, speciellt med tanke på bokens sista halva. Samtidigt, som det skrivits mängder om på nätet, så är ju Alaska något av en manic pixie girl vilket gör att den stundtals kan kännas något kliché-artad. Å andra sidan, om man tar en kliché och jobbar med den, dekonstruerar och bygger om den som i Paper Towns så kan det definitivt bli bra också. Problemet med den boken är att den ibland känns lite väl inmålad i ett hörn i just det här med att diskutera Margo och hennes manic pixie girl-aktighet, samtidigt som det är själva styrkan i boken. Klurigt det där!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: