Bokbloggsjerka!

Det är nåt otroligt gött med långhelg, speciellt när jobbet bestämt att fredagen var en inarbetad dag, så man behövde inte ens ta ledigt! Veckan bokbloggsjerka handlar om följande:

Jag läser i normala fall böcker som har 200 sidor eller mer och med få undantag finns det böcker med färre sidantal som känns riktigt lockande för mig. Kanske beror det på att jag behöver tid på mig att komma in i en story eller så handlar det om att bra böcker gärna få pågå för evigt. Eller så är det en kombination av båda. Ibland skulle det dock vara skönt att kunna läsa ut en bok på bara ett par timmar. Därav undrar jag om du kan ge tips på ditt bästa lästips när det gäller böcker under 100 sidor (eller däromkring)?

 

Det här var inte helt lätt att svara på. Jag själv läser oftast böcker på mellan 300-500 sidor. Men om man får slira lite på sidantalet och sträcka sig upp till en 150 sidor, så dyker åtminstone ett par böcker upp. De jag skulle vilja rekommendera i det här fallet är Tove Jansson ”Kometen kommer” som är en av de tidigaste böckerna om Mumintrollen, och även Hjalmar Söderbergs ”Doktor Glas”.

Good stuff!

 

6 reaktioner på ”Bokbloggsjerka!

  1. Läser också väldigt sällan tunna böcker, vill kunna dyka ned ordentligt i en bok och vill oftast inte att den ska ta slut så fort. I så fall tar jag till en novell istället.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s