Bokbloggsjerka 27-30 juni

Nu tar bloggjerkan semester (vad ska vi då fylla våra fredagar med?) men en sista fråga hinner Annika med innan hon stämplar ut:

Vilket är ditt litterära land?

Det skulle ju vara lite festligt om man kunde dra till med nåt exotiskt land här: ”Jag läser mest kambodjanska ungdomsböcker…” men sanningen är att det är nästan exakt samma med böcker som med all övrig populärkultur som konsumeras: Övervägande amerikanskt, svenskt, och på tredje plats, en bit efter, engelskt.

 

16 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 27-30 juni

  1. Visst hade det varit kul med ett mer ovanligt svar, men jag tror att det kan vara svårt att läsa mest kambodjanska ungdomsböcker. Om man inte kan khmer då 🙂

    Gilla

  2. Hahaha, jag hade samma önskan som dig, men jag läser extremt övervägande västerländskt, och främst anglosaxiskt och nordiskt… Jag har ingen statistik på vilka länder jag läser mest böcker från, men eftersom enbart mina Ed McBain bidrar med 5% av min boksamling, så blir det nog USA. Därefter är det brittisk, irländsk, och nordisk litteratur som jag väljer…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s