Bokbloggsjerka 5-8 september

Ah, bokbloggsjerka! Nu känns det att ordningen är återställd, när den är tillbaka för andra veckan. Veckans spörsmål:

Får böcker dig att somna eller håller de dig vakna i all oändlighet på nätterna?

 

Skulle nog svara att det har mer att göra med min egen dagsform än boken i sig. Jag har läst fantastiskt bra böcker, men ändå inte orkat läsa mer än några sidor innan man känner det där bekanta rycket när armarna är på väg ner och man håller på att få boken i ansiktet, och andra gånger kan man hålla på nästan hur länge som helst tills man inser att man borde lagt av för länge sen… speciellt om det är så pass lite kvar på boken att man vet att om man bara läser lite till så är boken slut. Då kan det bli lite väl sent ibland!

Är det en bok som inte är fullt så engagerande försöker jag inte ens läsa den på kvällen utan håller på det till min mer dedikerade lästid på bussen hem från jobbet.

 

Annonser

11 tankar om “Bokbloggsjerka 5-8 september

 1. Monika skriver:

  Jag brukar lägga ifrån mig boken långt innan armarna åker ner 🙂

  Gilla

 2. Jag läser sällan i sängen, men det hindrar mig inte ifrån att nästan sova sittandes om boken är trist.

  Gilla

 3. Marie Eggimann skriver:

  Klart att dagsformen påverkar, är man utvilad och pigg händer det inte så ofta att man nickar till.

  Gilla

 4. [Anna] skriver:

  Bussläsning var klockrent för lite sega böcker när jag var yngre och åkte mycket buss.

  Gilla

 5. Lottens Bokblogg skriver:

  Det beror nog på dagsform för mig också!

  Gilla

 6. Dagsform har ju en hel del med det hela att göra 🙂

  Gilla

 7. ladywindermere83 skriver:

  Är jag väldigt trött, t ex efter en tuff dag på jobbet, så plockar jag inte ens upp en bok när jag ligger i sängen. Brukar inte orka sätta mig in i den då… 🙂

  Gilla

 8. annasbokbord skriver:

  Håller med om att dagsformen är avgörande men jag skulle ändå aldrig kunna somna mitt i en bok utan att lägga den ifrån mig.

  Gilla

 9. bokhusets skriver:

  Inte ens en tråkig bok kan få mig att somna tyvärr. Böcker som är tråkiga men ändå lockar en att veta hur det går förpassas till toan. Kanske skulle ha dem vid soffan egentligen, så det där ”bara ett kapitel till” inte blir ett problem. 🙂

  Gilla

 10. Freja skriver:

  Normalt blir jag pigg av att läsa, så om jag inte bestämmer mig för en tid jag ska sluta så kan jag hålla på till morgonen. Men nu när jag är sjuk så kan jag somna sittande mitt på dagen mitt i en mening. det känns ovant och skumt…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: