Bokbloggsjerka 12 – 15 september

En jerka som förhoppningsvis kan lära en nåt, för det här är nåt där jag definitivt känner att jag kan bli bättre på. Veckans fråga är nämligen:

Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?

Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!

Jag gör säkert på absolut sämsta sätt – jag läser boken en gång, tar inga anteckningar och försöker rafsa ihop en recension med mina tankar så fort som möjligt. Jag har faktiskt ett anteckningsblock i väskan, men har hittills inte rört det mer än när jag la ner det. Jag stryker inte heller under, markerar, viker hundöron eller gör nåt annat som teoretiskt sett skulle kunna hjälpa mig. Det blir fantastiskt intressant att läsa alla andras svar den här veckan!

Annonser

17 tankar om “Bokbloggsjerka 12 – 15 september

 1. Marie Eggimann skriver:

  Jag gör som du och dessutom är jag glömsk. Så jag måste ändra mig.

  Gilla

 2. Sanna skriver:

  Äsch, varför krångla till det? Så länge det funkar för dig! Och det viktigaste är ju faktiskt LÄSNINGEN, inte recensionen.

  Gilla

 3. jag har också svårt att plocka fram blocket

  Gilla

 4. Carro skriver:

  Sådär gör jag nog ungefär också, tycker att det är lättare på något sätt att ha det mesta färskt i minnet. Även om jag skulle vilja bli bättre på att recensera och då kanske hjälpmedel måste tas till. Ibland kan jag känna att jag inte alls känner igen en recension som jag har skrivit för att boken har fått sjunka in i mig ett tag och då kan jag ibland tycka bättre om den än vad jag gjorde när jag precis slog igen sista sidan. Det finns för- och nackdelar med allt 🙂

  Gilla

 5. Linda skriver:

  Jag gör precis som du! Jag är glad att inte vara ensam om det:).

  Gilla

 6. Helen Bruhno skriver:

  Ungefär såsom du gör jag med! Köper fina block och lägger på lämpliga ställen, efter en tid så används de till att skriva ned matlistor istället!

  Gilla

 7. Helen Bruhno skriver:

  Ungefär såsom du gör jag med! Jag köper fina block och lägger på lämpliga ställen, efter en tid så börjar de istället användas för att skriva matlistor i!

  Gilla

 8. Monika skriver:

  Jag hade nog inte klarat mig utan mitt anteckningsblock. Ibland har jag slarvat med att skriva ner vad jag tänkte vid ett speciellt ögonblick och då har jag naturligtvis glömt det sedan när det är dags att skriva om boken 🙂

  Gilla

 9. Maddes bokblogg skriver:

  Jag gör inga anteckningar under tiden men borde nog eftersom jag lätt glömmer bort saker!

  Gilla

 10. Alla har ju sitt sätt och det blir personligt och fint tycker jag.

  Gilla

 11. bokhusets skriver:

  I mina ögon gör du uppenbarligen någonting rätt eftersom jag läser här regelbundet. 🙂

  Gilla

 12. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag har provat olika varianter och tillslut landat i något. Men det är nog väldigt individuuellt 🙂

  Gilla

 13. annasbokbord skriver:

  Är ungefär som du med skillnaden att det oftast går lite för lång tid mellan utläsandet och skrivandet.

  Gilla

 14. Evelina skriver:

  Jag skriver ner mina tankar efter att jag har läst ut boken. Ibland väntar jag några dagar för att vissa känslor eller funderingar ska hinna sätta sig. Om jag hittar något citat som jag gillar i boken tar jag kort på det med mobilen.

  Gilla

 15. Freja skriver:

  Jag gör hundöron, kanske en understrykning, men inga anteckningar. Jag försöker recensera rätt nära inpå, men det händer att böckerna blir liggande tills jag har en hel hög att recensera i ett svep. När jag väl skriver recensionen så blir det utifrån min känsla, upplevelse av boken. Mycket personligt och inte särskilt strikt eller akademiskt…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: