bokbloggsjerka 3-6 oktober

Det har blivit oktober. September blev en höjdarmånad med näst högst besökarantal sedan jag startade. Det är också nypremiär för Formal Friday, som jag drivit igenom här på jobbet, men framförallt är det ju bloggjerka!

Planerar du vad du ska läsa och när och hur går du i så fall till väga?

Kan man svara ”nja”? I så fall svara jag ”nja”. Planeringen består av vilka böcker jag känner mest för för tillfället, inte konstigare än så. Har jag ett gäng recensionsexemplar eller böcker från biblioteket eller nåt som gömt sig i bokhyllan så gör jag ju så klart en grov rangordning i högen på skrivbordet, men naturligtvis är det så att dyker det upp nåt spännande så prioriteras högen om. När det gäller själva läsningen så äger den i princip aldrig rum före 16:30 på vardagar, då min lässtund är bussresan hem från jobbet på högskolan i Jönköping till radhuset i Mullsjö. Sen kan det bli mer läsning på kvällen, det beror lite på hur pass bra boken är, eller om det är lite kvar. Är det nånstans under 100 sidor kvar så brukar jag försöka klämma in det på kvällen för att kunna ta med en ny och fräsch bok nästa dag.

15 reaktioner på ”bokbloggsjerka 3-6 oktober

 1. När jag bodde i sthlm hade jag restid på 1,5 h enkel resa varje dag ( oavsett var i sthlm jag bodde märkligt nog )så då hade jag oceaner med tid till läsning. Resan till och från jobb/skola var ett nöje. Nu bor jag ju på en liten ö och har skaffat körkort istället, och hur bekvämt det än är så saknar jag de där lässtunderna. Inga andra måsten ( disk osv ) som trycker på, sitter man på en buss så gör man ju liksom.

  Gilla

 2. Skönt att läsa på bussen, så får man ju iaf något läst varje dag! Jag tycker alltid jag blir så stressad av att läsa på bussar/tåg, rädd för att fastna i bussen och missa hållplatsen …

  Gilla

  1. Pinsamt nog så har jag faktiskt klivit på fel buss en gång pga läsning. Dessutom tog det ungefär en halvtimme innan jag ens upptäckte det. Jag blev något sen till jobbet den dagen. 🙂

   Gilla

 3. En läshög får aldrig bli för statisk, den måste ”luftas” liksom jorden i ett potatisland med jämna mellanrum. Restid är lästid! Det värsta jag vet är att träffa bekanta på flygplatsen som tror att vi ska småprata hela resan, SLUTA SNYLTA PÅ MIN BOKSTUND! 🙂

  Gilla

 4. Förut hade jag runt 1,5 timmes restid enkel väg (om alla tåg fungerade, annars ännu mer), sedan flyttade jag. Nu har jag så där 20 minuter med buss. Inte så lång tid, men läser gör jag 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s