Bokbloggsjerka 17 – 20 oktober

Äntligen kom bloggjerkan upp så att man kan få lite fredagsfeeling! Man blev ju nästan orolig ett tag, men den som väntar på något gott… Veckans godbit:

 Vilken bok bör man inte veta någonting alls om innan man själv läser den?

Först tänkte jag att man måste ju veta nåt överhuvudtaget för att kunna avgöra om man ska läsa den eller inte – åtminstone om folk man har förtroende för säger att ”jo, men David, klart du ska läsa den här, du kommer att gilla den”. Eller åtminstone: ”Kan du läsa den här och säga vad du tycker”. Det brukar räcka rätt långt för mig. Jag har ofta en VÄLDIGT vag aning om vad de böcker jag ska ge mig på handlar om förutom nån övergripande handling. Jag håller mig ifrån recensioner på sånt som jag kan tänkas vilja läsa för att undvika spoilers så långt det går.

Men mer generellt är det ju så att ju mer spännande en bok är, desto viktigare är det ju att man är ovetande, det ingår ju liksom i hela thriller-konceptet. Jag blev ju liksom inte störd på samma sätt av att jag hade hyfsat bra koll på vad Utvandrarna handlade om när jag läste den jämfört med när jag läste slutet på Veronica Roths Allegiant – där blev jag ju otroligt förvånad och hade inte uppskattat om jag vetat om slutet i förhand!

Och om man ska prata om nån speciell bok – det är ju svårt. Jag läser ju inte särskilt mycket thrillers just nu, men när jag funderade på en bok som man ska veta så lite om som möjligt bara för att förhöja läsupplevelsen och helt enkelt få njuta, då dök en gammal favorit upp i huvudet: Stardust av Neil Gaiman. Man vill bara åka med i bokens vändningar och förundras av vad som Gaiman ska överraska med härnäst. Troligen ett av de mer udda svaren här idag, men det är mitt svar i alla fall!

Och kom ihåg Formal Friday! Glömmer man måste man ta på sig den här:

 

18 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 17 – 20 oktober

  1. Själv vill jag ha åtminstone en vag aning om vad boken handlar om innan jag bestämmer mig för att läsa den, tex genom att läsa baksidetexten.

    Gilla

  2. Håller med om att det är lite skillnad beroende på vad det är för bok, men jag föredrar också att hålla mig undan från recensioner av böcker jag kan tänkas vilja läsa och hålla förkunskaperna till ett minimum.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s