Bloggjerka 7-10 november

Äntligen fredag igen! Få saker ger fredagskänsla så som bloggjerkan, det lärde man sig inte minst i somras när den hade semester. Veckans fråga:

Det börjar lacka mot jul. Hur ser din önskelista ut just nu?

Uuuuuh. jag är ju en sån som jämt svarar ”vet inte” på den frågan annars, men jag måste väl anstränga mig lite. Helst skulle det nog var nyheten att Ransom Riggs släpper en tredje bok i serien om ”Miss Peregrines besynnerliga barn” typ omedelbums – det hade gjort mig riktigt glad.

En annan utopi skulle väl vara att alla andra bokserier jag börjat på plötsligt blivit klara och att uppföljarna redan låg i en hög i kontoret/biblioteket hemma. Men i bokväg annars?

Om nån köpte Absolute Sandman-utgåvorna av Neil Gaiman hade jag inte blivit ledsen, de ligger på ca 700 kr/st på Book Depository, och det är ju bara fem volymer…

I övrigt gillar jag överraskningar, så jag brukar inte göra några längre listor. Däremot KRÄVER jag lista från min sambo, men det är en helt annan sak.

 

 

Annonser

25 tankar om “Bloggjerka 7-10 november

 1. Monika skriver:

  Ungefär som hos mig… jag måste skriva en lista till sambon, ordnad i vill-ha ordning, sambon däremot kan inte komma på något han önskar sig 🙂

  Gilla

 2. Sanna skriver:

  Mina nära och kära slutade försöka köpa böcker till mig för länge sen… 😦

  Gilla

 3. Hoppas dina önskningar blir uppfyllda ♥

  Gilla

 4. MsMemberger skriver:

  Systeryster är den enda i vår familj som faktiskt brukar fråga mig om just böcker, men då får jag skriva upp en liten lista av lättillgängliga böcker (läs, som går att handla deras lokala boklåda).
  Förra året fick jag fina Om detta talar man endast med kaniner.

  I år blir det nog en lista till henne på kanske Stockholms undergång, Engelsforstrilogin (jepp, I know pinsamt sant, men har inte läst än) eller något liknade.

  + att Absolute Sandman hade jag också mer än gärna samlat på mig! 😀

  Gilla

  • OArYA skriver:

   Jag var faktiskt väldigt sen med Engelsfors-trilogin jag med, mycket beroende på att jag hade så svårt att ta mig igenom första boken av oförklarlig anledning, så de är helt ok i min värld att inte läst den än 🙂

   Gilla

 5. Åsa Carlsson skriver:

  Utopier skall man nog inte förvänta sig för mycket av, men önska går ju alltid. 🙂

  Gilla

 6. Inser att vi har lite olika inställning … jag brukar säga att jag gärna väntar på pocketupplagan … 😀

  Gilla

 7. Carro skriver:

  Jag å andra sidan Vill ge bort en lista till min sambo men får inte ”för då blir det ju ingen överraskning” 😉

  Gilla

 8. Maddes bokblogg skriver:

  presentkort är ju aldrig fel så man kan köpa de man själv vill ha!

  Gilla

  • OArYA skriver:

   Jag har testat den varianten också, men den kändes ärligt talat inte så kul, varken att få eller att ge bort, åtminstone till sambon. Annat löst folk i släkten kan gärna få presentkort dock, då är det en superbra idé!

   Gilla

 9. Lena skriver:

  Skall snart läsa andra boken i serien av Ransom Riggs, hoppas att den är lika fantastisk bra som den första. Är den det håller jag med om att han gärna får skriva fler.

  Gilla

 10. I år kommer jag och mannen köpa nya täcken och kuddar till sängen. Inga listor oss emellan alltså :). Annars byter vi gärna hårda bokpaket med varandra.

  Gilla

 11. Sara Pepparkaka skriver:

  ”Sandman” skulle inte vara helt fel.

  Gilla

 12. Zelly skriver:

  Min familj slutade köpa böcker för länge sedan till mig eftersom de inte vet vad jag har läst och inte läst. Så det brukar ofta bli ett presentkort på Akademibokhandeln eller pengar i ett kuvert så får jag välja själv, passar mig utmärkt 🙂

  Gilla

 13. [Anna] skriver:

  Jag kräver oxå önskelistor, då slipper man köpa någonting folk inte vill ha 🙂

  Gilla

 14. Therése skriver:

  Hihi, gillar listuppdelningen mellan dig och sambon 🙂 jag får ångest av att skriva listor, jag vet väl inte vad jag önskar mig, jag köper ju det jag vill ha själv typ… 🙂

  Gilla

 15. Min familj kräver listor av mig om de funderar på att köpa böcker 😛

  Gilla

 16. bokhusets skriver:

  Mer av Gaiman ligger på min att göra lista. Har bara läst Stardust ( gillade inte ) och Oceanen, men måste få lite mer känner jag. Håller precis på med Spökstaden av Riggs och vet inte vad jag tycker än, förhoppningsvis bättre än om ettan. Vacker är den i alla och bara det ( samt att jag har de två första inbundet ) gör ju att jag vill ha trean oavsett.

  Gilla

 17. C.R.M. Nilsson skriver:

  Jag är lite nyfiken på att testa serier av Neil Gaiman. Har ju bara läst hans böcker, inte någon av de serier han har skrivit.

  Gilla

 18. Helen Bruhno skriver:

  Neil Gaimans serier hade jag gärna läst. Jag har själv två listor på min blogg så det är bara för ev presentköpare att gå in där och plocka tips! Sambon och jag brukar ge varandra en liten lista på utvalda böcker, läsning tillhör själva julens viktigaste aktivitet!

  Gilla

 19. annasbokbord skriver:

  Känner igen det där med att ha svårt att komma på vad jag önskar mig. Men har löst det genom att ha en ”permanent” önskelista som uppdateras löpande på Goodreads 🙂

  Gilla

 20. Freja skriver:

  De där Riggs-böckerna behöver jag kolla in!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: