Skulle jag hellre…

Jag har sett den här enkäten på flera bloggar jag följer, så jag nallar den:

1. Läsa bara trilogier eller fristående böcker?

Det är inte särskilt sällan som jag känner att ”fan, MÅSTE man skriva trilogier om allting?” så jag tycker att det vore fantastiskt trevligt om folk och fä kunde hålla sig till en bok, men å andra sidan så finns det gott om exempel där jag vill att man tar sig tid och utvecklar karaktärerna och världsbygget, så svag övervikt åt trilogihållet ändå tror jag…

2. Läsa bara kvinnliga eller manliga författare?

Som om alla av endera könet skulle vara bra författare och det andra dåliga? Njae… alltså, i de genrer som jag rör mig i så är det företrädelsevis kvinnliga författare, så vill jag fortsätta det som jag läser nu så får det väl bli kvinnliga.

3. Handla i en fysisk bokaffär eller på internet?

Även om jag gillar tanken på att gå in i en butik, hålla i böckerna och kånka iväg dem, så är ju verkligheten sådan att man klickar hem det man vill ha från billigaste internetbokhandeln. Jag vet, jag skäms!

4. Se att alla böcker blir filmer eller tv-serier?

Men det vill jag ju inte! Alla böcker passar inte som varken det ena eller det andra, men för att fortsätta på spåret jag var inne på angående trilogier och fristående böcker, så är väl tv-serier att föredra.

5. Läsa 5 sidor per dag eller 5 böcker per vecka?

Åh, tänk om man hade tid att läsa 5 böcker per vecka!

6. Vara en professionell recensent eller författare?

Jag har inte författarskapet i mig, hur gärna jag än skulle vilja, så professionell recensent vore ju vettigast – för allas bästa!

7. Bara läsa dina 20 favoritböcker om och om igen eller alltid läsa nya som du inte läst tidigare?

Ungefär som nu alltså, att jag aldrig läser om för att det finns nya böcker att läsa?

8. Vara en bibliotekarie eller jobba i bokaffär?

Inget snack om saken. Min kära sambo är ju bibliotekarie och jag tror att jag skulle kunna göra ett rätt bra jobb som ungdomsbibliotekarie.

9. Bara läsa din favoritgenre, eller alla genrer förutom din favorit?

Jag är ju redan rätt snäv i vad jag läser, så det känns inte som att det är särskilt svårt val.

10. Bara läsa fysiska böcker eller e-böcker?

Mig spelar det egentligen inte särskilt stor roll, jag har inget emot någon av varianterna, men fysiska böcker är ju trevligare, helt klart.

En reaktion på ”Skulle jag hellre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s