Bokbloggsjerka

Trots att jag är på resande fot idag så ska vi väl kunna klämma in en bokbloggsjerka! Den här veckan är ämnet:

Varför läser du egentligen böcker?

Och svaret är nog inte konstigare än att det främst handlar om underhållning. Det är därför jag inte läser biografier, memoarer, facklitteratur och liknande – sådant underhåller mig inte helt enkelt. Den litteratur jag läser har inte som främsta mål att vara särskilt intellektuell, även om den KAN vara det. Det kan finnas diskussioner om makt, politik, könsroller, men oftast är det inte det jag är ute efter. Jag är inte heller en sån som läser för att läsa vackra formuleringar.

Jag är ute efter förströelse, allt annat är en trevlig bonus. Man kan ju prata om att man får se saker ur nya perspektiv, att förflytta sig till andra världar och städer osv, men allt det där handlar för mig om underhållning i slutändan, så därför får det bli mitt svar den här gången!

6 reaktioner på ”Bokbloggsjerka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s