Bloggjerka 16-19 januari

Veckans bloggjerka kräver nästan en mindre uppsats, så vi kör väl igång direkt:

När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?

Jag kommer knappt ihåg att inte kunna läsa. Jag vet att jag satt och tragglade med Bamse-tidningar sen fyra års ålder kommer distinkt ihåg att jag lyckades läsa en Bamse innan pappa kom hem från jobbet. Jag förstod säkert inte allt, men tillräckligt med hjälp av bilderna. I förskolan var det jag, trots att jag var yngst, som faktiskt satt med de andra barnen och läste Klas Klättermus högt i kuddrummet!

Så jag började alltså tidigt. Mamma tog också jämt med mig och min bror på sagostunderna på biblioteket, och jag har ända sen dess haft ett väldigt nära förhållande till bibliotek och att låna böcker därifrån. När man sen kom upp i mellanstadiet fick man ju plötsligt låna både från skolbiblioteket OCH vanliga biblioteket, eftersom det låg på cykelvägen hem.

Läsningen har dock gått lite upp och ner under åren. Förra året var ju en all-time-high, självklart beroende på bloggen, men jag har varit nere på att bara läsa en handfull böcker om året också så det har verkligen pendlat. Det har varit helt beroende på lust och livet i allmänhet! Nu har jag ju både bloggen och en sambo som är bibliotekarie så just nu finns det nästan inte bättre förutsättningar för fortsatt läsning.

Annonser

28 tankar om “Bloggjerka 16-19 januari

 1. Carro skriver:

  Jag fick också läsa för mina kompisar som barn, tydligen en bra strategi för den har ju hållt i sig 🙂

  Gilla

 2. Monika skriver:

  Visst kan läsningen minska vissa år, men det är ju så lätt att hitta tillbaka 🙂

  Gilla

 3. Sanna skriver:

  Jag tror att mitt liv började när jag började läsa, för nånting innan dess minns jag inte. 🙂

  Gilla

 4. sagostunder och teater på biblioteket såg jag mycket med mina barn.

  Gilla

 5. Ugglanoboken skriver:

  Blogg och bibliotekssambo är riktigt bra grejer 🙂

  Gilla

 6. Zelly skriver:

  Jag läste för min yngre syster när jag hade lärt mig läsa, det var mysigt att kunna läsa för någon annan och hon uppskattade det så.

  Gilla

 7. [Anna] skriver:

  Ingen har läst för mig men jag har alltid försökt få min lillebror som är en sladdis att få ett intresse för böcker 🙂

  Gilla

 8. Maddes bokblogg skriver:

  Har också läst mindre i perioder men nu hoppas jag att läsningen är här för att stanna!

  Gilla

 9. Ibland går läsandet ner här också men det kommer alltid tillbaka sen 🙂

  Gilla

 10. Sara Pepparkaka skriver:

  Det är många bokbloggare som minns biblioteksbesök från barndomen.

  Gilla

 11. bokhuset skriver:

  Maken är it-nörd vilket såklart har sina fördelar, men en alldeles egen biblotikarie smäller faktiskt högre 🙂

  Gilla

 12. för mig är läsning livet.

  Gilla

 13. Lottens Bokblogg skriver:

  Bibliotek är ju en sån fantastisk uppfinning!

  Gilla

 14. Lena skriver:

  Mamma och pappa gick till biblioteket med oss väldigt tidigt. Men den dagen jag fick eget lånekort och kunde gå och låna böcker själv, då var jag i himmelriket.

  Gilla

 15. C.R.M. Nilsson skriver:

  Mellanstadiet gjorde även mig till stamkund både på stadens bibliotek och skolbiblioteket. Tror aldrig jag har läst så mycket böcker som jag gjorde under den perioden 🙂

  Gilla

 16. Freja skriver:

  Jag älskar att läsa, men i vissa perioder ryms det inte riktigt. Jag kommer dock alltid tillbaka till böckerna…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: