Bokbloggsjerka 23-26 januari

Efter en riktigt tung arbetsvecka, kanske den värsta på VÄLDIGT länge så känns det skönt att veta att man bara ska ta sig igenom den här dagen för att sen kunna hålla helg med gott samvete. Har ändå hunnit att läsa ut två böcker så det blir till att sätta sig i helgen och skriva ner lite tankar om dem. Men först tar vi hand om veckans bloggjerka som alltså traditionsenligt anordnas av deckarexperten Annika.

Veckans fråga handlar om vad som för att man fångas av en baksidestext och faktiskt plockar med sig boken hem.

Det här är nog första gången jag reflekterar över det överhuvudtaget. Det är väldigt sällan jag letar upp böcker på det sättet. Oftast har jag redan fått rekommendationer från nån av alla eminenta bloggkollegor därute eller bibliotekarien därhemma, känner till författaren eller på något annat sätt hämtat information om boken för att bestämma mig om jag ska läsa den eller inte. Men rent generellt bör ju texten på nåt sätt fånga temat i boken utan att avslöja för mycket, annars lär det ju inte fungera alls. Och står det ”en hyllning till livet” kommer jag att välja bort den direkt!

Annonser

19 tankar om “Bokbloggsjerka 23-26 januari

 1. Monika skriver:

  Egentligen tycker jag det är mer intressant med icke-trigger-ord. Som ”en hyllning till livet” 🙂

  Gillad av 1 person

 2. jo, ofta har man andra referenser.

  Gilla

 3. Sara Pepparkaka skriver:

  Är osäker på om jag har läst någon ”hyllning till livet” någon gång..

  Gilla

 4. Carro skriver:

  Jag letar också sällan upp böcker på det sättet numera, vanligare är rekommendationerna du nämner 🙂

  Gilla

 5. bokhuset skriver:

  Jag går också mycket på rekommendation men letar ändå böcker hela tiden. Är även med i ganska många skrivargrupper där detta diskuteras ganska frekvent och jag tycker många av författarna tänker ”fel”. Så jag har tvärtemot dig funderat väldigt mycket på det här. Onödigt mycket 🙂

  Gilla

 6. Sanna skriver:

  För mig är baksidestexterna ofta helt avgörande. Och det där med ”hyllning till livet” håller jag helt med om.. 🙂

  Gilla

 7. [Anna] skriver:

  Baksidestexten kan vara jätte avgörande om det är en bok jag aldrig har hört talas om.

  Gilla

 8. Helen Bruhno skriver:

  Baksidetexter är för mig väldigt viktiga, och visst finns det ord som lyser röd flagg, hyllning till livet skulle nog kunna vara sådan ord för mig med!

  Gilla

 9. C.R.M. Nilsson skriver:

  Jag kör ungefär 50/50: hälften på rekommendation, hälften på böcker vars baksidetext jag fastnar för.

  Gilla

 10. Maddes bokblogg skriver:

  Jag fångas nog lättast av ett snyggt omslag än texten bak på boken..

  Gilla

 11. Zelly skriver:

  Hoppas du får en riktigt bra helg där du får återhämta dig.

  Gilla

 12. Jag läser alltid baksidestexterna för att veta om jag vill läsa den eller inte 🙂

  Gilla

 13. Jag läser ofta baksidestexter.

  Gilla

 14. Lena skriver:

  Precis som du säger så har man ofta fått rekommendationer om böcker. Men jag läser nog baksidestexten ändå vissa gånger. Det är nog bara med mina favoritförfattare som jag ger mig på boken direkt utan att läsa bak på boken.

  Gilla

 15. Lottens Bokblogg skriver:

  En hyllning till livet avskräcker mig också 🙂

  Gilla

 16. Freja skriver:

  Jag blir skeptisk om texten är fylld med citat från små okända tidningar, och blir irriterad om den visar sig vara missledande eller allt för avslöjande!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: