Bloggjerka 20-23 februari

Tydligen är det här en sån dag som får börja med att gå till vaktmästarna och hämta ett lånekort för att ens eget passerkort tagit sovmorgon i den andra jackan. Men lite PMA (Positiv Mental Attityd) och frukost på jobbet underlättar faktiskt, för att inte tala om bloggjerka! Ni vet, den som saknades så fruktansvärt förra veckan?

Idag frågar Annika om något som många av oss som bloggar kanske brottas med:

”Som ni kanske har märkt har min blogg kunnat jämföras med Saharas öken under en tid, och det beror inte på att jag lider av skrivkramp utan det handlar helt enkelt om att det är värken som sätter rejäla käppar i hjulet för mig.

Suget att skriva är dock ständigt närvarande och jag försöker verkligen hitta sätt för att kunna slänga ihop ett par inlägg i veckan åtminstone. Hittills har jag inte kommit på något som skulle hjälpa mig på vägen och därför skulle jag vilja ta del av era bästa tips. Det vill säga var (och hur) författar du dina inlägg?”

Det är faktiskt nånting som jag själv brottas med och för att komma tillrätta med det har jag en sorts preliminärt schema över veckorna med ett antal fasta punkter och sen lägger jag helt enkelt bara på fler inlägg om det dyker upp nåt spännande. Ofta så kan jag förbereda och tidsinställa flera av inläggen redan på söndagen veckan innan så att jag inte behöver sitta och skriva varje dag. Schemaläggningen är helt enkelt guld värd i sammanhanget.

Schemat just nu ser ut så här:

 • Måndag: Recension
 • Tisdag: Top Ten Tuesday
 • Onsdag: Recension eller valfritt
 • Torsdag: #TBT (Throwback Thursday, hoppa gärna på den *hint hint*)
 • Fredag: Bloggjerka
 • Lördag / Söndag – förberedelser inför kommande vecka.

Personligen föredrar jag att skriva med hjälp av datorn. Det blir helt enkelt för pillligt att göra det via mobiltelefonen eller iPaden på bussen hem, och dessutom är det ju på bussen som jag får gjort det mesta av min läsning så den tiden är värdefull.

Annonser

19 tankar om “Bloggjerka 20-23 februari

 1. Monika skriver:

  Skönt att höra att fler gör ungefär som jag och har vissa fasta punkter varje vecka 🙂

  Gilla

 2. anettesbokboble skriver:

  Høres ut som vi tenker ganske likt når det gjelder å lage skjema. Har du en Throwback Thursday-utfordring? Så spennende, jeg blir gjerne med 🙂 Ønsker deg en flott helg 🙂

  Gilla

  • OArYA skriver:

   Ja, var jättegärna med. Den startade genom att jag alltid hade problem att hitta något att skriva om på torsdagar, men nu är det inget problem längre! Ha en trevlig helg!

   Gilla

 3. bokhuset skriver:

  Jag har tänkt att jag ska vara med i Top Ten, men det blir för mycket för mig. Min hjärna får någon slags härdsmälta av så mycket planerande haha, så tbt och jerka är tydligen tillräckligt.

  Gilla

 4. Maddes bokblogg skriver:

  Bra schema! Själv kör jag lite som det kommer men kanske skulle jag behöva en aningen mer struktur!

  Gilla

 5. Chriss skriver:

  Jag har funderat på att hänga på Throwback Thursday, jag kanske gör det i framtiden! 🙂

  Gilla

 6. Anna skriver:

  Struktur och spontanitet i skön förening är min melodi. När jag skriver till min egen lilla blogg så skriver jag ofta det som jag känner för men om jag har rec ex eller skriver till Kulturkollo så är det förstås en helt annan sak. Då skriver jag till utsatt dag och med framförhållning.

  Gilla

 7. Lottens Bokblogg skriver:

  Det här kände jag igen mig i!
  Har sett TBT på instagram, men inte på just bokbloggar. Får kika lite på det;-)

  Gilla

 8. Zelly skriver:

  Jag skulle nog behöva bli mer strukturerad i mitt bloggande 🙂

  Gilla

 9. Sanna skriver:

  Schemaläggning är guld, vet inte hur jag skulle hålla igång med en blogg annars.

  Gilla

 10. Jag kan inte med att skriva från mobilen, skulle bli tokig om jag försökte så jag kör också alltid från datorn 🙂

  Gilla

 11. Smart med schema. Undrar om det vore något för mig.

  Gilla

 12. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Lyrans tematrio, Bokbloggsjerka och En smakebit på söndag; måndag, fredag, söndag är i regel fasta inslag i min blogg. däremellan kommer allt möjligt rörande framför allt läsning och annat bokrelaterat

  Gilla

 13. Lena skriver:

  Jag planerar aldrig inlägg för veckan, men det brukar ofta bli en hel del inlägg och ganska blandade ändå.

  Gilla

 14. C.R.M. Nilsson skriver:

  Jag sitter också på söndagar och schemalägger. Det är skönt att veta att bloggen kan sköta sig själv något sånär under veckan som kommer 🙂 Så kan jag ägna tid åt att svara på kommentarer och läsa böcker/skriva recensioner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: