Bokbloggsjerka 27 februari – 2 mars

Solen skiner, slipsen är knuten, lön på kontot, fredag och framförallt bokbloggsjerka! Och dessutom årsbästa på antalet visningar på bloggen, det tackar undertecknad för. Det är fantastiskt roligt med att så många besöker och kommenterar, och framföratt att det är FLER som gör det än någonsin – TACK!

Veckans fråga:

Den mest uppenbara frågan borde väl egentligen handla om bokrean, men i stället väljer jag att fråga dig om du har läst en bokserie som du slutade tycka om under resans gång och varför? Om du inte läser serier kan du väl i stället berätta om vilken bok som har haft det perfekta slutet (utan att lämna ut för många detaljer förstås).

Jag har lovat mig själv om att sluta tjata om hur fullkomligt usel Tahereh Mafis ”the Juliette Chronicles” är, så jag får hitta något annat exempel. Nästa serie upp på giljotinen är förmodligen Josephine Angelinis ”Starcrossed”-serie. På ytan påminner den lite om Rick Riordans Percy Jackson-serie om grekiska halv-gudar som gömmer sig runtom i världen, men där Riordan är fantasifull och underhållande är Angelinis serie istället fylld av dåligt konstruerad intrig, triangeldrama av standardmall 1 B och rätt generellt ganska svårsmälta karaktärer. Sen är det så att jag har otroligt svårt för problemlösning av typen ”hur ska karaktärerna ta sig ur den här knipan? – Jo, de får upptäcka en ny superkraft de inte visste om att de hade precis vid rätt tillfälle”. Missförstå mig rätt, jag ÄLSKAR superhjältar OCH grekisk mytologi och har absolut inget emot en bra kärlekshistoria (ska man vara petig så har Marvel superhjältesåpor i form av både X-Men och Spider-Man sen 1960-talet), men när man mixar de här delarna med en hel skopa Twilight med plusmeny blir det i det här fallet helt enkelt inte bra. Det ska också sägas att jag faktiskt tyckte första boken var rätt ok, men att det sen gick raskt utför…

För att väga upp det här då – böcker med det perfekta slutet. Två böcker dyker upp i huvudet – Melina Marchettas fantastiska ”Jellicoe Road” och Jandy Nelsons ”Jag ger dig solen”. Båda är egentligen fullkomligt makalösa rakt igenom, men de är uppbyggda på ett sådant sätt att när trådarna knyts ihop i slutet är det som att få upplösningen i en nervkittlande deckare, så elegant är det faktiskt.

Annonser

18 tankar om “Bokbloggsjerka 27 februari – 2 mars

 1. C.R.M. Nilsson skriver:

  Håller med om både Jellicoe Road och Jag ger dig solen – perfekta slut som elegant knyter ihop säcken! 🙂

  Gilla

 2. Monika skriver:

  Då låter jag bli att läsa Starcrossed, det låter som något jag också skulle irritera mig över 🙂

  Gilla

 3. anettesbokboble skriver:

  Har ikke lest Starcrossed, og nå vet jeg at jeg antagelig ikke bør gjøre det heller 😉 Jellicoe Road har jeg derimot i bokhyllen, og den skal leses!!

  Gilla

 4. Chriss skriver:

  Håller absolut med om Starcrossed-serien, jag läste bara första boken, men tyckte att den var fruktansvärt dålig … Tur att jag inte fortsatte!

  Gilla

 5. Maddes bokblogg skriver:

  Jag ger dig solen är en bok jag måste läsa! Trevlig helg!

  Gilla

 6. Eleganta slut gillar jag. Tack för tipset.

  Gilla

 7. Är nyfiken på de två du tipsade om 🙂

  Gilla

 8. bokhuset skriver:

  Jellicoe road måste jag läsa om. Och även Jag ger dig solen. Jag kan inte få bokhelvetet ur skallen ( ursäkta svordomarna men någon gång vill man bara gå vidare här i livet ). 🙂

  Gilla

 9. Lena skriver:

  Har inte läst serierna du nämner. Men stutet på Jellicoe Road var så bra!

  Gilla

 10. Lottens Bokblogg skriver:

  Hm , jag undrar om inte Starcrossed inhandlades på bokrea till dottern, och står och samlar damm någonstans. Eller så har maken faktiskt läst den…

  Gilla

 11. Så tråkigt när böcker man hoppas på inte möter upp ens förväntningar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: