Kulturkollos Tisdagsutmaning

1. Vilket är världens vackraste (eller bästa, konstigaste, mest användbara…) ord?

Ordet ”oomkullrunkelig” är faktiskt bara konstigt. Det till och med ser konstigt ut i skrift. Egentligen borde det vara rätt användbart eftersom det betyder ungefär ”orubblig” men jag har hittills aldrig hört någon använda det i normalt tal, trots att det är ganska roliga att säga – prova själv: ”Oomkullrunkelig, oomkullrunkelig, oomkullrunkelig, oomkullrunkelig, oomkullrunkelig…”

2. Saknar du något ord i svenska språket? Uppfinn ett!

Det här har jag faktiskt fått hjälp med av en av våra kära användare här på jobbet. Istället för att säga en lång harang av typen ”jag kan inte få uppkoppling mot det trådlösa nätverket….” så säger man helt enkelt ”okontakt”. Jag gillar det!

7 reaktioner på ”Kulturkollos Tisdagsutmaning

  1. Oomkullrunkelig älskar jag – i skrift. Och jag kan tänka mig att skriva in det lite här och där. Men säga det högt? Nä…. jag hade snubblat redan på dubbel-o-et i början 🙂 Och så kommer jag och tänka på en saga, Prins Hatt under jorden, där prinsessan går till olika häxor som sitter i ensliga grottor och är otroligt gamla alla tre. Den sista är så gammal att hon bara sitter och ”runkar på huvudet”. Att detta runkande på huvud har satt sig så i mitt minne… Men det är ju samma runka som i oomkullrunkelig. Reclaim runka!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s