Bokbloggsjerka 17/3

Fredag den 13. Läskigt, eller hur? Men bara om man bryr sig! Viktigare är att det är dags för bloggjerka igen. Veckans fråga:

Veckans fråga kommer från Mia: ”Jag instagrammar en del, och det blir en del bilder på böcker jag läser och bokpaket. Av bokbloggar får jag bara vänliga frågor och kommentarer men av de där ”vanliga” människorna kan man få en del dumma kommentarer. Hur hinner du läsa så många böcker?

Svaret är helt enkelt: för att jag kan. Jag har skrivit om det här förut, men det är så att jag åker buss till och från jobbet. På morgonen brukar jag oftast inte läsa utan mest halvsova och lyssna på musik, men de ca 40 minuterna hem brukar så gott som alltid ägnas åt läsning. Dessutom läser jag ganska snabbt och läser sällan riktigt tjocka tegelstenar till böcker. Som bloggens namn antyder läser jag ju mest ungdomsböcker så då kan det ibland gå undan till den grad att det går att beta av ett par böcker i veckan. Vid en snabb överslagsräkning så ligger jag dock på ca 1,5 bok per vecka för tillfället.

Det ska dock sägas att det här är alltså miniminivån på läsning, bussresan alltså. Är boken tillräckligt engagerande eller att jag bara har några kapitel kvar så läser jag naturligtvis mer än de 0 minuterna på bussen…

 

Annonser

19 tankar om “Bokbloggsjerka 17/3

 1. Pirjo Saloniemi skriver:

  Man hinner läsa ganska mycket under hemresan.

  Gilla

 2. Monika skriver:

  Kollektivtrafik är väl till för att man ska hinna läsa 🙂

  Gilla

 3. Maddes bokblogg skriver:

  Jag tittar knappt på tv så jag läser i stället!

  Gilla

 4. Therése skriver:

  busspendling är bra trist ibland men det är verkligen den perfekta lästiden!

  Gilla

 5. Helen Bruhno skriver:

  Just nu är mitt liv centrerat runt mitt hem, studerar och det mesta är på distans. Men väljer läsningen och prioriterar bort annat istället.

  Gilla

 6. Ugglanoboken skriver:

  Funkar tyvärr inte om man som jag blir åksjuk av att läsa på bussar… Som tur är pendlar jag med bil och lyssnar på ljudböcker istället 🙂

  Gilla

 7. När jag reste mycket i arbetet hade jag alltid en ljudbok på gång istället för meningslöst skval från radion.

  Gilla

 8. Sanna skriver:

  Restid är perfekt lästid!

  Gilla

 9. Sara Pepparkaka skriver:

  Det är avgjort en fördel med kollektivtrafik. Alla kan läsa utom chauffören!

  Gilla

 10. Åker jag buss tidigt på morgon så somnar jag också till istället för att läsa, men blir det senare på dagen är det perfekt för en bok 🙂

  Gilla

 11. ladywindermere83 skriver:

  Det är ganska trevligt med ungdomsböcker emellanåt. Snabblästa och underhållande.

  Gilla

 12. Lottens Bokblogg skriver:

  Jag brukar lägga in en del ungdomsböcker ibland för att de oftast går fort att läsa och ändå ger en hel del.

  Gilla

 13. Lena skriver:

  Kan tänka mig att det är perfekt att läsa om man har lång resväg.

  Gilla

 14. C.R.M. Nilsson skriver:

  Kollektivtrafik är bra för läsningen 🙂

  Gilla

 15. Zelly skriver:

  Jag har så svårt att läsa på t-banan då jag blir så distraherad av andra resenärer. Så jag tappar fokus på det jag läser.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: