Bokbloggsjerka 27-30 mars

Då ska vi bara ta oss igenom den här dagen och sen ha lite långledigt (ni kan vara lugna, bloggen tar inte ledigt, men mitt stackars kontor får klara sig utan mig fram tills efter påsk). Dagens fråga i bokbloggen är lite mer avslöjande än vanligt:

Är det bara jag som kan bli ”sjukligt” förtjust i en karaktär i en bok eller på tv/film?

Eh, nej. Om man ska ta nån sorts ”von oben”-perspektiv så är det nog fullt normalt. Och sunt. Hoppas jag. Annars ligger jag också pyrt till.

I bokväg finns det väl karaktärer som jag tycker verkar sympatiska, men där nyper det liksom aldrig till på sama sätt. Film och TV däremot… Sen är det ju viktigt att skilja på skådespelaren och karaktärern. Det finns säkert skådespelare som är supertrevliga men där jag helst vill att karaktären de spelar blir påkörd av en buss eller skickad till månen utan syrgastuber (*host* Rory och Lorelei Gilmore *host*).

Men sen finns det ju  andra där jag inte vet ett skit om skådespelaren, men karaktären – snälla kan hen flytta in hos mig, vi har ett gästrum?

Den senaste som jag fallit så här hårt för är Liv Moore, världens charmigaste zombie från nya serien iZombie. JAG SMÄLTER SOM MJUKGLASS I JULI.

Sen finns det en kille som jag vill bli bästa vän med, men det beror nog främst på att jag vill åt herrns garderob. Vem? Neil Caffrey i White Collar såklart. De där kostymerna alltså, daaaaaaamn…. men inte hatt. Aldrig hatt.

Och som vanligt, Formal Friday!

View this post on Instagram

#FormalFriday och sen långledigt!

A post shared by David Lundgren (@bonjourparesse) on

21 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 27-30 mars

  1. Om man inte gillar karaktärerna i en bok, serie, film så tror jag inte man vill fortsätta med den… och måste vara ett misslyckande av författare/regissör.

    Gilla

  2. Jag tycker också att det låter i högsta grad sunt och normalt att bli förtjust i karaktärer. Och du är definitivt inte ensam om att vilja stjäla Neil Caffreys garderob. Fast jag gillar hattar 😉

    Gilla

  3. ibland blandar man nog ihop skådespelaren med rollen, tror jag. när man läser har man inte den möjligheten. då gör man sig sina egna bilder. sedan kan det ju kollidera om boken blir film. ett exempel: jag hade läst Shetlandsserien av Ann Cleeves och gjort mig bestämd bild av Jimmy Perez som inte alls stämde med TV-seriens Douglas Henshall. men det var ju bara att vänja sig. miljön stämde desto bättre

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s