Bokbloggsjerka 24-27 april

Veckans fråga/utmaning kommer från Koko:

Jag tycker ibland att bokbloggosfären fokuserar onödigt mycket på det som är nytt och spännande. Jag skulle vilja komma med en utmaning: blogga om en bok (eller flera) som är minst hundra år gammal, men fortfarande läsvärd. Vuxenbok, barnbok, facklitteratur, vad du vill. Motivera!

Jag måste nog hålla med, speciellt som jag är en av dem som gärna skriver om ny utgivning. Det är väldigt stort fokus på nytt och spännande. Jag försöker själv att råda bot på det här genom ett stående inslag här på bloggen med bloggserien #TBT som alltså alltid handlar om böcker och läsning från tidigare perioder i livet.

Men nu var det ju böcker som var minst hundra år gamla som det handlade om. Jag är inte en sån som skyr klassiker som pesten, tvärtom. Jag hade en period då jag bara läste klassiker men det var faktiskt ett bra tag sedan. Den absolut senaste boken jag läst som är över hundra år gammal och som definitivt räknas som en svensk litteraturklassiker är Hjalmar Söderbergs ”Doktor Glas” och jag tycker absolut att den fortfarande håller. Framför allt är det frågorna om moral och etik och människosyn som fortfarande är precis lika relevanta nu som då. Stilistiskt sett är den ju också helt lysande.

Hjalmar_Söderberg

Allvarlig – Allvarligare – Hjalmar.

16 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 24-27 april

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s