Lockwood och Co. – Den viskande dödskallen

den_viskande_dodskallen-stroud_jonathan-30390678-1461569695-frntlFörfattare: Jonathan Stroud

Beskrivning: ”De tre unga agenterna Lucy, George och Anthony på Lockwood & Co. borde kanske trivas när spökena håller sig lugna. Men firman måste överleva, och de vill inget hellre än att en fasansfull ande ska uppenbara sig. Så får de i uppdrag att undersöka graven till en ovanligt ohygglig gammal doktor, känd för att påkalla andevärlden. Uppdraget verkar relativt enkelt. Men det mesta går fel: en förfärlig gast släpps lös och ett farligt föremål stjäls från kistan …”

Omdöme: Ibland är det skönt att ha rätt, speciellt när man har en tendens att vräka ur sig saker titt som tätt. I min recension av den första boken om Lockwood och co, så hoppades jag på att del två skulle bli en betydligt mer underhållande läsupplevelse, och då är det ju trevligt att kunna konstatera att det blev precis så. Här slösas ingen tid, istället kastas vi nästan direkt in i jakten på Det Farliga Föremålet och den viskande dödskallen på det intresseväckande omslaget spelar en avgörande och underhållande roll. På det stora hela känns det lite som att den torra brittiska humorn skruvats upp en aning och blandningen av humor, spänning och modern spökhistoria fungerar verkligen för mig.

Världsbygget är fortfarande helt superbt med sin blandning av viktoriansk gotisk miljö och den moderna värld vi är vana vid, och Stroud har lyckats väl med sina karaktärer, både de mer och mindre sympatiska. På grund av sitt språk och ämne tycker jag kanske att 9-12 är lite väl generöst, jag tror att de yngre kan ha svårt att ta sig igenom ”Den viskande dödskallen” av flera olika skäl, men å andra sidan tycker jag absolut att den fungerar även för äldre läsare också. Man får känna sig lite för helt enkelt, men säg den som inte blir nyfiken av en stor grön skalle på omslaget? Rekommenderas även för de som läst Rick Riordan och vill ha något liknande!

CDON, Bokus, Adlibris eller din favorithandlare på stan!

Tack till B. Wahlströms för recensionsexemplaret!

2 reaktioner på ”Lockwood och Co. – Den viskande dödskallen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s