Top Ten Tuesday 12/5

Tisdag är det traditionsenligt top Ten Tuesday anordnad av The Broke and the Bookish. Veckans lista är den här:

Ten Authors I REALLY Want To Meet

Nu ska David vara tråkig surgubbe igen och säga så här: Jag vill inte träffa en enda författare överhuvudtaget bortsett från det lite lätt pinsamma ”jag har sett en kändis”-draget som man kan ha (för övrigt är jag URUSEL på att känna igen kändisar, så om de inte sitter på en scen med stora skyltar med deras namn på så är chansen 99,3% att jag inte skulle känna igen dem alls). Men vad ska jag säga till dem mer än ”tack för bra böcker”? Jag är ju inte superintresserad av personerna och vill helst att de sitter hemma på sin kammare och snickrar ihop nästa bok!

Eller ja, det kanske finns nån författare som man skulle önska att de bytte jobb, men det känns ju lite elakt att säga om man träffar dem…

Och självklart säger jag en sak och gör en annan, för imorgon ska jag faktiskt gå på ”Kultur på Campus” som anordnas här på Högskolan i Jönköping, för då kommer nämligen ingen annan än Gunilla Bergsten hit och föreläser på lunchen. Är ni i närheten så kika förbi, det är helt gratis, öppet för alla och börjar klockan 12.00 i vårt fina högskolebibliotek!

GunillaB_stor_webb

2 reaktioner på ”Top Ten Tuesday 12/5

  1. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att träffa en författare och prata igenom den kreativa processen och vad deras idéer bygger på. Men känna igen dem på stan? Ytterst få! Troligen enbart J. K. Rowling!

    Gilla

  2. Jag hade känt igen Astrid och jag skulle känna igen ( hoppas jag ) George RR Martin, den sistnämnda enbart för att han ser ut som Tomten. Men träffa författare vill jag gärna, men då vill jag ju fråga saker också. Och ja, John Ajvide LIndqvist förstås. Där räckte det med signatur för att jag skulle dansa hela vägen hem.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s