Top Ten Tuesday… eller?

Ok, det här är fusk, jag vet. Men Jag kommer faktiskt inte på nåt fyndigt som dagens Top Ten Tuseday, så istället får ni Top Eleven Questions från Bokzoem AKA Liebster Award rond 3, alla vet hur de här funkar vid det här laget, så nu kan vi släppa reglerna lite? Tack till Bokzoem för nomineringen, hoppas att ni får svar på det ni undrade 🙂

1. Om du blev strandsatt på en öde ö och fick ta med en bok, vilken skulle du ha valt?

förra gången jag fick den här frågan så svarade jag ”Watchmen” av Alan Moore/Dave Gibbons och den håller ju fortfarande som ett av världens bästa serietidningsverk, men om man fuskar lite och tar samlingsvolymer så borde det ju finnas nån riktig ”Liftarens guide…”- samling därute som skulle funka också. Eller ”Batman: Hush” av Jeph Loeb/Jim Lee.

2. Om du fick välja en värld från en bok att leva i, vilken värld hade du föredragit?

Mumindalen!

3. Vilket är ditt favoritcitat från en bok?

Jag är egentligen inte en citat-kille, men det finns ju ändå två som på nåt sätt sammanfattar mig:

”With great powers comes great responsibility”.

Det här kommer från Spindelmannen. Alltså, jag tror ju inte att jag är Spindelmannen eller så, men det är ett citat som fastnat.

Och det lite längre, från Nick Hornbys ”High fidelity (fast det kommer nog från filmen)”:

”What came first, the music or the misery? People worry about kids playing with guns, or watching violent videos, that some sort of culture of violence will take them over. Nobody worries about kids listening to thousands, literally thousands of songs about heartbreak, rejection, pain, misery and loss. Did I listen to pop music because I was miserable? Or was I miserable because I listened to pop music?”

4. Om du fick krafter att använda som skulle vara kopplat till en av de fyra elementen, vad skulle det då vara och varför?

Ooh, som Fantastic Four typ? I så fall är det ju inget snack, jag vill vara Johnny Storm och kunna antända och flyga och kontrollera eld. Behöver man motivera mer än så?

5. Brukar du cosplaya karaktärer från böcker eller är du intresserad av göra det någon gång?

För allas bästa och min egen självbevarelsedrift så låter jag bli. Nog för att världen kan behöva skratta mer, men inte på det sättet…

6. Har du tänkt på att filma bokvideor att lägga upp på bloggen eller liknande?

Alltså, i typ tre sekunder så funderade jag på det. Men sen kom jag fram till att jag är alldeles för lat. Men all respekt till de som gör det!

7. Om du hade fått träffa en författare – levande eller död – för en dag, vem skulle det då vara?

Jag har sett den här frågan förr, och vad jag vet har ingen svarat det allra vettigaste, eller så är det bara jag som är hungrig hela tiden som tänker att man borde åka hem till nån som skriver kokböcker: så med andra ord – jag vill åka hem till Jonas Cramby eller Paolo Roberto och så får de laga mat till mig tills jag blir tjock som en boll och inte orkar äta mer.

8. Utöver läsandet, brukar du även skriva i någon form?

Nej, mina författaraspirationer dog nånstans runt millennieskiftet faktiskt. Men ett tag skrev jag en hel del.

9. Vilken bok hade du helst velat se som film?

Jag vill se uppföljare på Cirkeln!

10. Vad har bokbloggandet gett dig?

Överfulla bokhyllor? Mer seriöst så har det gett ett nytt sätt att tänka och förhålla sig till böcker, ett ökat läsande och en hel del nya intressanta bekantskaper.

11. Har du någonsin läst om en låt/ett band i en bok som du sedan har börjat lyssna på?

Gud ja. Den redan nämnda ”High fidelity” grävde ett djupt hål i min plånbok pga alla skivor som jag behövde köpa – det här var alltså tiden innan Spotify. Dagens ungdom fattar inte hur mycket pengar som sparas med hjälp av ett Spotify Premium-abonnemang.

Annonser

4 tankar om “Top Ten Tuesday… eller?

  1. bokhuset skriver:

    Började dagen bra här med skratt till morgonkaffet. Kul frågor den här gången och bra svar. 🙂

    Gilla

  2. Ja, uppföljare till Cirkeln måste hända!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: