#TBT 21/5

När ni läser det här så är jag i Falun och konferensar mig. Så kan det gå. Jag hoppas på enorma mängder falukorv, annars blir jag besviken. Hotellfrukost FTW i alla fall!

Så, jag har pratat om att jag var en liten kunskapstörstande nörd när jag var liten. Inget har väl i stort sett ändrats fram till nu, men det var JÄKLIGT svårt att googla i början av 1980-talet. Så då fick man läsa böcker. En bok som lånades flitigt på biblioteket var (naturligtvis) en bok om dinosaurier. Vad är det med småkillar och dinosaurier egentligen? Självklart finns det gott om småtjejer som också gillade dinosaurier, men ALLA killar jag känner har haft en dinosaurieperiod, men inte alla tjejer. Hur som helst, jag lyckas inte hitta den boken jag tänkte på på internet, men så dök några andra faktaböcker upp som ofta lånades och lästes. Nämligen de här:

207874825_a830ff92-8073-4e9f-819d-667158abe323

Joe Kaufman kan troligen vara den författare jag läst flest gånger i mitt liv. Jag tänker lite så här – om ungar inte vill läsa skönlitteratur utan bara vill läsa faktaböcker, ja men låt dem göra det då istället för att göra som min skolfröken gjorde med min klasskamrat som bara läste faktaböcker om djur och säga att man måste läsa ”riktiga” böcker också. Kväv inte den läslust som finns!

Egentligen är de här böckerna väldigt lärorika för oss äldre också, för de förklarar komplicerade saker på ett extremt lättförståeligt sätt. Kanske nåt at fundera på inför nästa quizkväll på jobbet?

4 reaktioner på ”#TBT 21/5

 1. Jag hade den gula när jag var liten! Dessa är tydligen så efterfrågade att BC ger ut nya i höst! Och jag får väl ta ut min dinoperiod nu… typ (fast hade en ungefär samtidigt som jag hade Star Wars, dvs när jag var typ 10-12).

  Gilla

 2. Jag har försökt pracka på mina barn dinosaurieintresset men icke, de har än så länge varit helt ointresserade. Faktaböcker som de ovan däremot gillas. Själv kämpar jag för att få fram inlägg. Fattar inte att det varit så svårt senaste veckorna eftersom jag ändå läst en del bra böcker. Och ingen jerka, hade hoppats på en idag pga skrivkramp. 🙂

  Gilla

  1. Ska faktiskt börja på den ikväll. Läst en del andra böcker för att ha som buffert innan jag tar mig an den där hallmöbeln som heter Mistborn. Skulle haft en rec idag men spenderade kvällen med att felsöka varför tangentbordet inte fungerade till min iMac… svårt att skriva utan ett fungerande sådant liksom!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s