Smakebit på söndag 7/6

9789155261948Då var det dags för en litterär sommarbuffé igen som sig bör en sommardag i juni, dvs 13 grader och blåsigt. Frågan är om den här boken är en av de mer sönderkokta nypotatisarna eller om den är en av de inlagda sillarna – det återstår att se, men jag är personligen inte helt såld än så länge, men eftersom det är slutet på ännu en dystopisk trilogi måste jag ju läsa färdigt. Veckans tugga är  ”Maze Runner – i dödens stad” av James Dashner.

”De har tagit ifrån Thomas allt: hans vanliga liv, hans minnen och nu hans enda vänner. Världen är full av kaos och han har skaffat sig övermäktiga motståndare. Men Thomas fiender vet inte att han har fler minnen av sitt tidigare liv än de tror. Han minns tillräckligt mycket för att veta att man har ljugit för honom. Tillräckligt mycket för att göra uppror.

Thomas överlevde labyrinten. Han överlevde vansinnets öken. Han är redo att ge vad som helst för att rädda sina vänner. Men sanningen kan vara det som slutligen krossar honom.”

Och så här kan det se ut i boken:

”Är du säker på att du vet vad du gör?” frågade Thomas.

”Håll bara tyst, hermano, och överlämna det här till mig. Vi ska använda våra riktiga förnamn, men påhittade efternamn. Det enda de verkligen kommer att bry sig om är att vi är immuna – de kommer att älska att registrera oss. Vi kommer inte att få mer än någon dag på oss förrän de försöker tvinga oss att göra något statligt jobb. Vi är värdefulla. Och jag kan inte säga det nog ofta – Thomas, du måste hålla käften stängd”.

15 reaktioner på ”Smakebit på söndag 7/6

  1. Maze Runner skal jeg absolutt lese og jeg skal også se filmen (eller filmene blir det kanskje). Ønsker deg en fin søndagskveld!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s