#TBT 11/6

Ingen har väl kunnat undgå att zombies varit det perfekta universalmonstret de senaste åren. De tog över efter de glittrande vampyrerna och blev nån sorts allmängiltig kanonmat, vilket vi märker inte minst på att The Walking Dead fortfarande är bland det bästa man kan se på TV och att vi får en zombieexpert som sommarpratare i år. Jag klagar alltså inte, märk väl!

Det finns gott om zombies och liknande varelser i litteraturen också  – Bokhuset tipsade t ex i söndags om Stolthet och fördom och zombier, och Warm bodies och iZombie var en bok respektive serie innan de blev film och tv-serie. Och en annan liten pärla som är som en sammanslagning med en annan av de senaste årens trender är ju den eminenta Marvel Zombies som alltså är – just det – superhjältar (och skurkar, men den gränsen suddas ju ut i princip direkt) som också är zombies. Det går ju naturligtvis att räkna ut med lillfingret att det är en sällsynt farlig kombination. Det är en fantastiskt grisig men också underhållande serie som skrivits av Robert Kirkman som alltså även ligger bakom tidigare nämnda The Walking Dead. Nåt som är rätt kul är också att omslagen till de individuella numren är baserade på redan klassiska omslag av t ex Amazing Spider-Man eller Fantastic Four. De återfinns i extramaterialet i samlingsvolymen.

Det är en rätt surrealistisk känsla att läsa om sina favoriter som…well…käkar upp varandra. Det är bisarrt och vanvördigt. Och kul! Åtminstone den första volymen, sen går det tyvärr lite utför. Jag ville mest visa upp att den finns 🙂

IMG_1012

5 reaktioner på ”#TBT 11/6

  1. ”Lära mig uppskatta superhjältar”?????? Vadfansägeru???? HALLÅ SUPERHJÄLTAR WHAT’S NOT TO LIKE????? Superhjältar är bland det bästa i livet.

   Gilla

   1. Alltså, klart jag uppskattar dem. De räddar ju världen och så. Trillar det ner en Marvel i knät läser jag den alltså, men ja. Typ så. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s