Smakebit på söndag

ensam-pa-marsVart tog den här helgen vägen? Det är ju redan söndag och jag förstår inte hur det gick till. Veckans smakebit, som vanligt anordnad av Flukten fra virkeligheten är från en bok som väldigt många i bekantskapskretsen pratat om, och som blivit väldigt omskriven och uppmärksammad men som jag till slut bestämde mig för att läsa efter att ha sett filmtrailern. Boken i fråga är ”Ensam på Mars” av Andy Weir.

”Efter en misslyckad rymdexpedition lämnas Mark Watney ensam kvar på Mars. Hans besättning är övertygad om att han är död, men Mark Watney lever i alla fall för tillfället. Utan möjlighet att kunna kommunicera sin belägenhet med jorden inser han snart att han måste utnyttja alla sina kunskaper för att överleva. Utrustad med en stor portion skarpsinne, och en ännu större dos självironi, ger sig Mark Watney i kast med att utmana den röda planetens ogästvänliga miljö med målet att en dag kunna återvända hem.”

Och sen själva smakbiten då, från sidan 141:

”Sedan var det förstås värmen. Det är smart att se till att elektronik inte blir kallare än minus fyrtio. Men idag är det friskt i luften, minus sextiotre.

Batteriet var stort och lättidentifierat, men jag hade ingen aning om var värmeelementen satt. Och även om jag visste det skulle det vara för riskabelt att koppla ström direkt in i dem. Det skulle lätt kunna steka hela systemet.

Så istället gav jag mig bort till min kära gamla Rover 1, mitt reservdelslager, och stal kabinvärmaren. Jag har plockat bort så många delar från den där stackars rovern att den ser ut som om jag hade parkerat den i ett slumkvarter.

Kabinvärmaren kånkade jag bort till ”arbetsbänken”. Sedan kopplade jag in den i habitatets elnät och ställde den inne i landaren där batteriet hade suttit.

Nu väntar jag bara. Och hoppas.”

Annonser

12 tankar om “Smakebit på söndag

 1. ciciliehn skriver:

  Denne likte jeg veldig godt da jeg leste den. Takk for smakebiten!

  Gilla

 2. Pirjo Saloniemi skriver:

  Har sett den tidigare på flera bloggar. Tack för smakbiten!

  Gilla

 3. Monika skriver:

  En bok som jag verkligen gillade 🙂

  Gilla

 4. Maddes bokblogg skriver:

  Gillade denna väldigt mycket! Trevlig kväll 🙂

  Gilla

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har läst om denna förut. den låter spännande! tack för smakebiten!

  Gilla

 6. Bokentusiasten skriver:

  Jag behöver läsa denna bok ASAP känner jag!

  Gilla

 7. Bokpool skriver:

  Tack för smakbiten!

  Gilla

 8. Åsa skriver:

  Yepp! Den vill jag läsa – så tack för smakbit!

  Gilla

 9. Lena skriver:

  Denna väntar i bokhyllan. Den verkar intressant och jag längtar efter att läsa den. Tack för smakbiten.

  Gilla

 10. C.R.M. Nilsson skriver:

  Jag känner samma sak: var tog helgen vägen?! Jag hann inte göra något av det jag hade tänkt.

  Den här boken vill jag verkligen läsa. Tack för smakbiten 🙂

  Gilla

 11. Robert W skriver:

  Den här har jag hört mycket gott om. Måste nog ge den en chans.

  Gilla

 12. ladywindermere83 skriver:

  Den här boken står på min önskelista. Tack för smakbiten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: