Sommarläsningstaggen

Sommaren inbjuder ju till lite lägre tempo, så då passar ju en liten tagg bra.

1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?De tre resterande böckerna i Percy Jackson-serien räknar jag som en bok, bara för att. Samma sak med Narnia-böckerna (de är dessutom samlade i en gigamastodontjättetjock samlingsvolym som jag tänker att jag måste hissa upp med kranbil för att kunna läsa).

The Night Circus av Erin Morgenstern.
Stardust – Neil Gaiman, se en gammal #TBT om den här.
Muminpappans Bravader skrivna av Honom Själv – Tove Jansson
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Enklav – Ann Aguirre. Den har blivit liggande av nån okänd anledning. Jag är egentligen inte osugen heller, det har bara dragit ut på tiden.

3. Var är bästa stället att läsa på i sommar?
Everywhere! Helst i närheten av glass och kall läskeblask. Eller hamburgare. Eller grillat. Eller paj. Men jag är inte petig.
4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer läsa någonstans?
På bussen hem från jobbet, och under semestern blir det troligen på soffan.
5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Jag har läskigt höga förhoppningar på Morgenstern. Jag har faktiskt smygläst lite och den verkar ju vara helt … eh…magisk.

6. Vilken bok borde alla läsa i sommar?
Nåt med Mumintrollen – nu när de ändå fyller 70 år och allt!

7. Strand eller hängmatta?
Jag är livrädd för hängmattor. Bara att komma i en är ju jobbigt, och komma ur utan att helt enkelt bara välta åt vänster och landa på mage? Fast på stranden är det så mycket folk. Och sand. Men det är ändå trevligare, så stranden får det bli.

8. Deckare eller roman?
Jag och deckare gick skilda vägar för många år sedan. Ibland tittar vi lite på varandra, vinkar och småpratar lite om vädret, men inget mer än så.

9. Favoritgenre?
Sånt med svärd och/eller rymdskepp.

10. Tagga 3 andra!
Du, du, och du!

6 reaktioner på ”Sommarläsningstaggen

  1. Jag som inte har läst en enda Percy Jackson än beställde hela bunten igår från Adlibris. Så nästa vecka har jag stort paket på g, underbart. Morgenstern har jag läst och ja, den gjorde det inte för mig helt enkelt. Jag borde ha blivit knockad men kommer faktiskt knappt ens ihåg den. Kanske behövs en omläsning.

    Gilla

  2. Percy-böckerna är superbra! Jag har sett att det har kommit ut två till utöver fem-boks-serien så de får läsas vid något tillfälle. Men Mumin hoppar jag över, har aldrig gillat dem. Blev traumatiskt skrämd av Morran som liten 😀
    Tack för ett inspirerande inlägg! Jag taggar gärna på den här sommarläsningstaggen 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s