#TBT 9/7 – Böcker pappa läste

Jag tror att en av anledningarna till att jag läser så pass mycket som jag gör (förutom att bo i hop med en bibliotekarie som tar med sig jobbet hem) är att jag faktiskt hade en läsande förebild hemma i form av min pappa. Han gillar att läsa, har alltid gjort. Hans grej är väl egentligen mest ”military fiction” och även populärvetenskapliga böcker och liknande om krigshistoria. Det beror i sin tur på att farfar var yrkesmilitär.

Hursomhelst betydde det att när pappa läst ut en bok hände det hyfsat ofta att han sa ”David, den här kan du läsa”. Och det gjorde jag nästa alltid. I bokhyllan hemma i Skåne stod dessutom ett par gamla klassiker som Oliver Twist, De tre musketörerna, några Biggles-böcker  och ett par gamla Alistair MacLean.

Jag kan för övrigt vara en av få som vid elva års ålder stolt proklamerade att världens bästa film var ”Örnnästet”. Jag har ändrat mig sen dess men den är faktiskt rätt underhållande…

Men en av pappas största favoriter är ändå Tom Clancy, så jag har läst min beskärda del av böcker om Jack Ryan. Det är inte riktigt min kopp te längre, men jag fick ändå en dos av honom i samband med att jag spelade smygarspelen i ”Splitter Cell”-serien för några år sedan. Men det är ju actionfyllda böcker, ofta med relativt hög förankring i verkligheten även om det är lite för mycket teknikbabbel som nästan bara kan intressera sådana som prenumererar på ”Guns and Ammo”. Så nån gång kanske man skulle kolla upp hår det gick för den där Jack Ryan till slut…

Det här är Jack Ryan:

MV5BMjE1Njg4MzY3M15BMl5BanBnXkFtZTcwNTY3MjE3NA@@._V1_UX214_CR0,0,214,317_AL_

Det här är också Jack Ryan:

MV5BMTY4Mjg0NjIxOV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTM2NTI3MQ@@._V1_UX214_CR0,0,214,317_AL_

Och det här med:

MV5BMTI4MzIxMTk0Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTU5NjA0Mg@@._V1_UX214_CR0,0,214,317_AL_

Men vad fasen, en till??

MV5BMTM4OTQ4NTU3NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjEwNDU0OQ@@._V1_UX214_CR0,0,214,317_AL_

En reaktion på ”#TBT 9/7 – Böcker pappa läste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s