Top Ten Tuesday – Nej, jag gillar inte dig. Eller dig. Eller dig.

Vilket underbart ämne för den här veckans TTT. Ofta så ska man ju plocka ut sina favoriter, vare sig det gäller böcker, huvudpersoner, side-kicks eller husdjur eller vad tusan. Men den här gången får vi lov att ta fram ens mindre trevliga sidor och gräva ner oss i:

Ten Characters You Just Didn’t Click With

Och det är ju viktigt med lite illbattingar och onda figurer och allt sånt där, för utan dåliga sidor finns inga bra och sånt som står i självhjälpsböcker, men så finns det ju de där som man bara inte gillar – det går liksom inte. Det här är mina, som vanligt inte i nån sorts ordning mer än att jag kom på dem i den här ordningsföljden. Tolka’t som ni vill.

 • Tris från Divergent. Nej, jag gillar inte dig. Varför? För att du aldrig lyckas få mig att bry mig om dig, inte ens när du … ja, du vet.
 • Four från Divergent. Näpp. Allvarligt talat grabben. Du är ungefär lika karismatisk som ett vedträ. Jag förstår inte attraktionen mellan dig och Tris alls. Varken i boken, och absolut inte på film.
 • Étienne St. Clair. Det är inte jag. Det är du.
 • Loranga, Masarin och Dartanjang. *skakar på huvudet så att jag får nackspärr*.
 • Britt från Black Ice. Ledsen, men hur ska jag säga det? Du är ju bara… helt enkelt… DUM.
 • Juliette från Shatter Me. Öppet mål, men det måste ju sägas. Men då är du ju ändå i sällskap med din älskade…
 • Warner från Shatter Me. Gud vad jag upprepar mig. Förlåt. Fast du borde säga förlåt först.
 • Nathan från Half bad. Jag ogillar egentligen inte dig på samma sätt som alla ovanstående. Men du och jag kommer aldrig att hänga. Så är det bara.
 • Margo – Paper Towns. Alltså, du är faktiskt inte alls särskilt trevlig. Det är sant.
 • VARENDA karaktär i Twilight förutom Bellas pappa.
Annonser

18 tankar om “Top Ten Tuesday – Nej, jag gillar inte dig. Eller dig. Eller dig.

 1. Elvira skriver:

  Hahaha sista punkten 😂😂Klickar inte heller med Trist överhuvudtaget :S

  Gilla

 2. bokhuset skriver:

  Måste bara påpeka att jag skrev min lista igår redan, fast det kan vara lite svårt att tro. 🙂
  Men Nathan?? Näe. 🙂

  Gilla

 3. Evelina skriver:

  Instämmer i Loranga & Co, Britt och Nathan. Några som jag vill jag lägga till är ALLA i Förr eller senare exploderar jag, Astrid från Kurragömma, James Frazer från Främlingen, Anne från Alex Verus samt Eleanor och Park från boken med samma namn (vid närmare eftertanke kan jag säga alla karaktärer i den boken också). Däremot så måste jag säga att jag föll mot bättre vetande för St.Clair 😛

  Gilla

 4. Många bra (dåliga) karaktärer. Jag vill ju gilla Four, men tyvärr, när han inte var mystisk och tyst längre blev han rätt odräglig.
  Och Shatter me är ju i sig själv ett mysterium. Hur tänkte författaren, förläggaren, läsarna? Ibland har man bara så svårt för ett helt bok-universum att det bara kan bli dåligt.

  Fast jag är väldigt förtjust i Nathan. I och för sig hänger mycket på hur han väljer att göra med sitt kärleksliv i trean… 🙂

  Mitt bidrag på listan måste bli Alina från Grisha-trilogin (bara läst första än så länge). Fy vilken trist karaktär, gnällig och självömkande och helt orealistisk i den typ av jävligt hård verklighet hon lever i. Enda gången det tänder till och hon *gör* något är det för att hon drivs av ”kärlek” till någon av de ännu tristare typerna som ska kallas love interests. Hon och jag har ingen kemi…

  Gilla

 5. hahaha, ALLA i Twilight, spot on!
  och du har nog rätt hennes pappa är nog den ende som kommer i närheten av att vara trevlig.
  Loranga, Masarin och Dartanjang – ja du *rysningar*, försöker förtränga allt!

  Gilla

 6. Louise skriver:

  Haha underbar sista punkt! Jag gillade också Bellas pappa, han var helt klart min favorit! 🙂

  Gilla

 7. Pirjo Saloniemi skriver:

  Då kanske jag gjort rätt som inte läst Twilight!

  Gilla

 8. Bam skriver:

  Jag älskar Four, är jag ensam om det eller!?

  Gilla

 9. Pekko skriver:

  hej hej, kanske en fråga som är lite ”off-topic”, men, vilket pluggin använder du för möjligheten att anmäla sig till mail-listan? Den smidiga nere i höger hörn?

  Gilla

  • OArYA skriver:

   Hej Pekko! Det är en liten widget som vad jag vet alltid funnits inbyggd i wordpress, den heter helt enkelt ”Följ blogg” när jag kikar bland widget-listan.

   Gilla

 10. […] Om nån undrar vilka jag inte står ut med så kan ni ju kika här. […]

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: