Kort notis

Svenska språket är fantastiskt. Vi har en tendens att tycka att engelskan är så mycket bättre och innehåller så många fler vackra ord, men faktum är att vi visst har en massa spännande ord och uttryck på svenska. Vi har ord som det härligt knubbiga och fantasieggande ”ohemult” som konstigt nog inte alls har nåt med Mumin att göra, eller för den delen det nästan överdrivet knastertorra ordet ”skattereduktion” som är så tråkigt att man bara måste gäspa när man hör det.

Och så har vi ett uttryck som gör att alla landets SFI-lärare får nåt uppgivet i blicken och låser in sig på sina rum, panda-sminkar sig, eldar upp små mjukisdjur och fulgråter i fosterställning till the Cure:

”Det är lite mycket just nu”.

Det brukar ju recenseras böcker här ibland, men jag hann helt enkelt inte läsa färdigt boken i helgen. De sista 80-ish sidorna blev helt för mycket, lite som glassbuffén på Rose Garden efter att man gått helt ”CHALLENGE ACCEPTED” på deras ”Ät så mycket du kan”-erbjudande. Vi har alla varit där. Sen tar jobbet massor med tid, jag håller på med nyrekyteringar och massor av möten och samtidigt ska hantverkare in hemma och massor av sånt där som inte alls är lika roligt som att tramsa här.

Så… Onsdag? Funkar det för alla? Jag fixar fika.

3 reaktioner på ”Kort notis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s