#TBT -lästips, tänka sig.

Dagen #TBT har faktiskt lite verklighetsanknytning, eller åtminstone lite mer än vanligt. Jag tycker helt enkelt att ni ska gå ut och låna/köpa Marjan Satrapis ”Persepolis”. Få serieromaner är så aktuella som den här år 2015. Framför allt kanske den väcker en tanke hos någon som en ögonöppnare om att muslimska kvinnor är något så konstigt som helt vanliga människor. Människor som skallrar, gnabbas, tycker om varandra och är EXAKT likadana som tanterna på symötet i, tja, Mariestad. De tär ingen skillnad. Dessutom är ”Persepolis” väldigt rolig och tänkvärd och en av de få svartvita serier som jag inte får fullständig härdsmälta av. Nån gång ska jag prata med er om vad jag tycker om vissa svenska serietecknare…

Men som sagt, läs ”Persepolis”.

persepolis-marjane-satrapi-8413256-600-312-630x420

3 reaktioner på ”#TBT -lästips, tänka sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s