Veckans bokbloggsfråga

Det var en gång en internetföreteelse som hette bokbloggsjerka. Den tog hastigt och lustigt slut och har faktiskt lämnat ett rätt stort tomrum efter sig.

Barnboksbloggen har nu tagit upp stafettpinnen och tagit initiativ till ”Veckans bokbloggsfråga” och jag hänger naturligtvis på.

Så här går det till:

  1. Barnboksbloggen lägger ut en ny fråga varje vecka (företrädesvis på måndagar i fortsättningen).
  2. Vi som vill svarar på frågan på egna bloggar.
  3. Därefter länkar  man sitt svar i kommentarerna till  Barnboksbloggens frågeinlägg.

Frågorna kan handla om allt möjligt som rör böcker, författare och kanske framförallt själva bokbloggandet.

Alla med så långt?

Veckans fråga:

Vad tycker du om e-böcker? Föredrar du riktiga böcker att bläddra i eller läser du hellre böcker på din läsplatta/mobil? Och vad tycker du om att allt fler förlag skickar ut recensionsexemplar som e-böcker istället för fysiska böcker?

Efter att ha flyttat alldeles för många bananlådor med böcker i senaste flytten har mitt förhållande till ”riktiga” böcker blivit rätt ansträngt. Det är väl klart att det är mysigt att bläddra och hallucinera med döda träd i näven men de där uslingarna är faktiskt rätt tunga och tar väldigt mycket plats.

Jag läser mer och mer i min iPad numera. Jag kan sakna att man oftast inte får samma känsla för omslagen på en bok men annars har jag väldigt få problem med att läsa på paddan. Det funkar helt enkelt rätt bra för mig.

Det här med att förlagen skickar ut recensionsexemplar som e-böcker då? Jag har faktiskt själv bett om att få böckerna i elektronisk form istället för fysiska exemplar, det är liksom på den nivån. Jag ser inte fysiska böcker som nån sorts betalning från förlagen för att jag ska recensera, den biten är inte viktig för mig.

3 reaktioner på ”Veckans bokbloggsfråga

  1. Jag ber också om e-böcker ibland. Tex Röta eftersom jag visste hur tjock den var och därmed ypperligt sällskap på båten.
    Däremot känner jag själv en extra press gällande just recex och då kan ibland en fysisk bok kännas mer som rimlig ”ersättning”. De tankarna ligger dock hos mig själv och kan inte lastas förlagen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s