Velvet: The secret lives of dead men

velvet-2Författare: Ed Brubaker, tecknad av Steve Epting

Beskrivning: ”Everything Velvet Templeton ever believed about the worst night of her life has turned out to be a lie, and now she’s coming back to London, taking the hunt back to the hunters, to find the truth or die trying.”

Omdöme: Om ni inte visste det så är det spion-år i år. Spionerna har verkligen kommit in från kylan. Tompa sprang till exempel i korridorer i Mission Impossible. Daniel Craig hade ett enda ansiktsuttryck i Spectre. Till och med Melissa McCarthy fick leka hemlig agent i år.

Volym 2 av ”Velvet”, den utmärkta serien av Brubaker och Epting om den före detta agenten Velvet Templeton som inte längre har licens att döda fortsätter i samma stil och skruvar till storyn ännu ett snäpp. Alla går att lita på, ingen går att lita på. Brubaker har visat om och om igen i andra serier, exempelvis Captain America, hur duktig han är på att skriva just thrillers i spionmiljö och den här fortsätter i samma stil. Visst är det så att det är twister till höger och vänster hela tiden så man får hålla tungan rätt i mun när man läser, men det är ju också charmen med just spion-genren i allmänhet.

Det jag gillar lite extra med just Velvet är att den visar på bredden inom serievärlden – allt behöver inte vara färgglatt eller superhjältar. Kasta ett gyllene öga även om ni är skeptiska till serier i allmänhet!

Finns på CDON, Bokus, Adlibris

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s