Veckans bokbloggsfråga

Brukar du be om/ta emot recensionsexemplar? Vad tycker du om de krav som förlagen ibland kan ha för att skicka ut recensionsexemplar (exempelvis när det gäller bloggens besöksantal)? Och vad anser du att du har för skyldigheter som bokbloggare när det gäller recensionsexemplar?

Så lyder veckans bokbloggsfråga från Barnboksbloggen.

Jag frågar efter recensionsexemplar på de böcker som intresserar mig. Oftast är det inga problem och jag har i princip aldrig fått nån fråga om besöksstatistik eller liknande, däremot kan frågan om det är ok att skicka en ebok eller fysisk bok komma upp men det är som sagt inga problem heller för mig, ge mig e-boken liksom. När det handlat om böcker från förlag jag inte haft kontakt med tidigare så har jag själv delat med mig av statisktik och exempel så det är absolut ingen hemlighet när jag presenterat bloggen för dem. Skulle något förlag vilja ha information av mig så är det alltså inga problem utan tvärtom förståeligt.

Nu vill jag dessutom påstå att de förlag jag haft kontakt med hittills vid det här laget vet vad de får och jag tycker att jag har bra kontakt med de förlag (vissa bättre än andra så klart) som ger ut böcker inom rätt område.

Det jag själv däremot kämpar med är tid att läsa böckerna. Målet under 2016 är därför faktiskt att dra ner på förfrågningarna för att slippa ha travar hemma eller i iPaden (jo, det går att samla på hög även där!) Jag kommer förhoppningsvis inte slå av på takten, men det finns ju faktiskt elib.se eller liknande så att jag kan få tag på böcker i princip när jag vill ändå.

Nästa punkt som jag faktiskt har riktigt dåligt samvete för är att jag har nån märklig ovana att prioritera bort vissa böcker hela tiden även om de är recensionsexemplar, så det finns vissa stackare som hela tiden blir omkörda till förmån för nyare böcker. Det där är nåt jag måste bli bättre på.

Och sista bikten: förlåt alla ni som skickat mail och frågat om jag vill läsa era böcker – jag har varit urusel på att svara. Ett tag körde jag av ren princip på att om jag inte bett om att bli kontaktad så svarar jag inte, men jag kan faktiskt kosta på mig ett ”tack, men nej tack”. Där är det verkligen dags för en uppryckning.

En reaktion på ”Veckans bokbloggsfråga

  1. Jag är också dålig på att svara. Beror dock på glömska. Jag läser och har kanske inte tid att svara, eller så vill jag fundera ett tag, och sen är det bortglömt. Måste också bättra mig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s