Top Ten Tuesday

Top Ten Best Books I Read In 2015

Trumvirvlar! Fanfarer! Här är topplistan över mina favoritböcker från i år, och jag måste säga att det varit ett rätt bra år för min del. Bra böcker, och många böcker har avhandlats genom året och vissa har varit nya bekantskaper som förvånat med sin höga kvalitet, andra har varit sådana som varit förhandstippade. Så här ser listan ut (jag försökte rangordna den i huvudet, men det gick åt skogen…):

Himlen börjar här – Jandy Nelson

Odinsbarn – Siri Pettersen

PAX: Mylingen – Åsa Larsson, Ingela Korsell, illustrerad av Henrik Jonsson

Den ökända historien om Frankie Landau-Banks – E. Lockhart

Hälsningar från havets botten – Christina Lindström

The Night Circus – Erin Morgenstern

April, April – Mattias Edvardsson

Djupa Ro – Lisa Bjärbo

Tredje principen – Anna Jakobsson Lund

Farlig midsommar – Tove Jansson

8 reaktioner på ”Top Ten Tuesday

 1. Åh! Dra-mig-baklänges-på-en-liten-vagn vad nöjd jag blir över att få vara med på listan! Yeay! Måste dock påpeka att jag saknar två makalöst bra böcker här, nämligen Jessica Schiefauers När hundarna kommer och Jandy Nelsons Jag ger dig solen. Läsexplosioner.

  Gilla

  1. Tack själv! Det är ju du som stått för det stora jobbet. Får se om du kan upprepa bedriften med ”Jack” 🙂

   ”Jag ger dig solen” föll på en teknikalitet – jag läste den förra året.Den är dock på min topp 5 all-time.

   Däremot Schiefauer. Ja, den är jättebra. Och jätteviktig. Och aktuell. Och förtjänar absolut alla priser och utmärkelser och all uppmärksamhet. Problemet för mig är att den får en mer intellektuell ”shit vad bra” än en emotionell ”shit vad bra” av mig, så den kvalade liksom inte riktigt in för mig även om den ändå som sagt är en av de bästa böckerna i år.

   Gillad av 1 person

   1. Någon i min cybernärhet uttryckte sig runt Hundarna med lite andra ord men med exakt samma andemening som du. Jag vet vad ni menar eftersom jag har känt samma sak när jag har läst andra nästan objektivt sett BRA alster utan att beröras känslomässigt. (Hundarna tog däremot stryptag på mig redan någon gång under första kapitlet och sedan lade den sig över hela bröstkorgen och har inte flyttat på sig än.)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s