Hur 2016 kommer att bli det bästa året någonsin

Konserthallen på Sydney-operan rymmer 2700 besökare. Om oarya.se varit en föreställning hade den sålt slut nio gånger om under 2015. Så många besökare har bloggen haft under vad som måste betecknas som det mest framgångsrika året någonsin för oarya.se. Inte illa för en blogg skapad av en tramsande exil-skåning med förkärlek för hamburgare och böcker om ungdomar som skjuter varandra med pilbågar och/eller automatvapen och blir kära i varandra under tiden.

Det var dock väldigt få som trodde på den här sortens succé, allra minst David själv. Även om de allra flesta som träffat honom har beskrivit honom som ”den allra största begåvning jag nånsin mött” (ett direktcitat från ett av hans största fans) så innebär inte det automatiskt ett genombrott. Kanske är det Davids oerhörda ödmjukhet som är hans största fiende.

Som tur är har massorna alltså sagt sitt. 2015 är nämligen året då oarya.se inte bara revolutionerat den svenska bloggosfären, den har också gjort David till något av en kändis. I alla fall ”hos brevbäraren” enligt honom själv.

Produktiviteten har varit oerhört hög – hela 259 nya inlägg om både högt och lågt, men alltid lika genomtänkt, intresseväckande och stundtals till och med provocerande. Kanske är det också blandningen av dessa ingredienser som skapat ett så stort intresse för oarya.se. Vem minns till exempel inte intervjun med Mattias Edvardsson där Mattias avslöjade hemligheter om sitt författarskap som ingen annan journalist någonsin lyckats få fram tidigare? Föga förvånande blev det också det mest besökta inlägget under hela 2015.

Intresset avspeglas också i intresset från omvärlden. Litterära tungviktare som Bonnier Carlsen har lyckats knyta till sig David som lektör och kommer att använda sig av hans unika spetskompetens för att headhunta nästa stora författarsensation.

2015 har också inneburit ett internationellt genombrott för oarya.se. Det nordiska nätverket NUBB.NO har genom David stärkt sina positioner i Skandinavien ytterligare. Det lär inte dröja länge innan den utveckling som oarya.se upplevt i Sverige kommer att återspeglas i våra grannländer. ”Norge och Finland är de länder som visat störst intresse än så länge” säger David. ”En av de absolut flitigaste besökarna och tillika kommentatorerna är till exempel baserad på Åland.”

Vad är då nästa steg? När jag frågar David svarar får han något allvarligt i blicken.

”Förädling” svarar han med eftertryck i rösten. ”Det är som den där låten av Daft Punk. Harder, better, faster, stronger. Det är mitt motto”. Oarya.se ska alltså inte förändras. Den ska förbättras.

2016 kommer att bli ett riktigt gott nytt år för oss alla.

 

2 reaktioner på ”Hur 2016 kommer att bli det bästa året någonsin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s