Svenska bloggstjärnan: ”Säg till mig på skarpen!”

En mörk januarinatt slog det mig: ”Det här med intervjuer är ju jättekul! Mer sånt under 2016. Vem ska jag tortera först?”

Och svaret kom ungefär lika snabbt – Andreas ”Farbror Atlas” Ljungström, Tentakelmonstret himself så klart. En bloggare som precis som jag har några år på nacken, har skägg, konsumerar mer nördig populärkultur än Livsmedelsverket rekommenderar och, vilket jag inte visste tidigare, också gärna snaskar i sig en påse pensionärsgodis när tillfälle bjuds.

Andreas hade också vänligheten att ställa upp och var dessutom snabb som Barry Allen på att svara vilket naturligtvis är oerhört uppskattat. Enjoy!

Andreas, handen på hjärtat: är vi inte båda för gamla för det här? Är det inte kidsen som ska blogga? Vi ska väl hålla på med att prata uppvärmingskostnader och husreparationer?

Jag har tänkt i de banorna också, tro mig. Men så länge jag får ut nåt av det tänker jag fortsätta. Jag tycker inte ålder bör påverka vem som får blogga eller inte. Min blogg existerar bara på grund av att jag har ett behov av att få uttrycka mig. Jag har alltid haft ett sådant behov, så länge jag kan minnas och kommer säkert på ett eller annat sätt fortsätta att tvinga på folk mina åsikter även i framtiden. När min blogg däremot börjar handla om just uppvärmningskostnader och husreparationer, då är det dags att lägga ner på riktigt. Säg till mig på skarpen om det inträffar!

Jag sprang på en annan manlig bloggare för ett tag sen, Sebastian på Bokentusiasten. Vi upptäckte att vi hade en del saker och egenskaper gemensamt när det gällde t ex godis och somna i soffan. Så för att ta reda på om det finns en manlig nördbloggprofil, vad har DU för förhållande till Djungelvrål, jackor, somna i soffan och mörka jeans?

Djungelvrål är gott men tillhör inte favoriterna. Antagligen gubbvarning på denna men Bridgeblandning däremot, det är smaksensation på påse det! Jag har dessvärre inget brinnande intresse av att köpa jackor och mörka jeans, dessutom somnar jag väldigt sällan i soffan. Jag ramlar utanför nördbloggprofilen helt och hållet är jag rädd. Sorry.

Varför byte från Farbror Atlas till Tentakelmonster? Jag klagar inte, namnet är ju guld, men ändå?

Det kanske var dumt, jag vet inte. Med tanke på att jag nyss avslöjade att mitt favoritgodis är Bridgeblandning kanske “farbror” borde levt kvar på nåt sätt. Dessutom var Farbror Atlas rätt inarbetat och har hängt med sedan 2005 men jag kände att det var dags att släppa det epitetet, och i ärlighetens namn har jag aldrig tyckt om det. Tentakelmonster känns mer passande och är antagligen lättare för läsare att komma ihåg också.

Vad är poängen med att köra en podd (Farfarsparadoxen) vid sidan om Tentakelmonster?

Efter att ha rattat spelpodden Radio Speltorsk i över sju år så fick jag nog av att bara uttrycka mig om ett medie. Farfarsparadoxen gav mig möjligheten att babbla om allt jag gillade, utan begränsningar. Dessutom tycker jag podcast som uttrycksform öppnar upp för nya tillvägagångssätt att dela med sig av nörderier. Det är ett bra komplement till en traditionell blogg men det är framför allt väldigt kul att få svamla med en person av samma skrot och korn och få respons på direkten. Tidigare Andreas Berg och numera Oskar Källner. Utan podden hade jag aldrig lärt känna dessa fina herrar.

Vad gillade du tentakelmonstret i the Force Awakens?

Det var kul att få se tentakelmonstret Rathtar i filmen! Fina knivlika käftar och mycket tentakler. Deras bollform gjorde att de inte kändes fullt så skräckinjagande men ett fint inslag i filmen tycker jag att det var ändå. Jag skulle gärna se mer av dom i uppföljarna. På vilket sätt visas de upp när de är i fångenskap? Vad är det för galningar som samlar på dessa varelser? Hur ser deras hemmiljö ut? Hur i h-vete fångade Han Solo och Chewie dessa bestar? Använde dom en gigantisk håv? Frågorna är många!

Hur många katter får man ha innan det blir konstigt?

Så länge en inte förvandlas till Crazy Cat Lady från The Simpsons tror jag det inte det finns någon gräns.

Vad borde jag ha frågat dig egentligen?

Om trallpunk! Jag får sällan frågor om trallpunk. 2015 års bästa trallpunkskiva var Stormar med Lastkaj 14. Det är bra att veta. Och vad hände med skäggfrågan?! Jag hade blivit lovad en fråga om skägg. Här kommer därför ett bra tips om skäggbehandling. Dyra skäggoljor i all ära men det räcker fint med ett vanligt schampo, efter det lite balsam och en skvätt babyolja. Skölj sedan ur skägget med vatten och simsalabim! Inget torrt och kliande skägg efter denna enkla behandling. Funkar alldeles utmärkt för mig och säkerligen för andra med skägg också.

Andreas är ständigt aktuell på Tentakelmonster

4 reaktioner på ”Svenska bloggstjärnan: ”Säg till mig på skarpen!”

  1. Vad kul, en av mina favoritbloggare ju. 🙂
    Nu har ju inte jag skägg ( tack gudarna för det ) men jag tänker att kallpressad kokosolja är bättre än babyolja i de flesta fall, kanske även för skäggvård? Kom ihåg var ni läste det först ( om det funkar apdåligt får ni gärna glömma bort det ).

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s