Bokbloggsjerka

Eftersom jag var lite sen på bollen i helgen och lyckades dessutom bomma måndagsinlägget, så därför blir det bloggjerka idag istället. Det är ok va?

Frågan från alkb.se:

Har du gjort upp några läsplaner för 2016, och hur väljer du i så fall ut vilka böcker du ska läsa och när?

Tanken är väl att bli av med de recensionsexemplar som ligger runtom i torpet. Det hade ju varit fint om det gick. Därefter så har jag tänkt att läsa ännu mer på engelska och därmed blir effekten också att skära ner lite på just recensionsexemplaren. Dessutom är det ju himla roligt att läsa på originalspråk. Sen finns det ju en hel del böcker som är skrivna av svenska författare som jag ser fram emot och de dyker väl upp på ett eller annat sätt här hemma.

Urvalsprocessen är ibland lite komplicerad. Den baseras rätt mycket på dagsform och väldigt mycket på vad jag läst innan – har jag läst för många böcker som utspelar sig i nutid kan jag känna att jag behöver läsa nåt med svärd och tvärtom. Andra gånger är jag tvungen att byta språk för att inte bli alldeles uttråkad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s