#TBT 21/1 -2016

En av de absolut tjockaste pocketböckerna i min bokhylla är en samlingsvolym med de tre första böckerna i Douglas Adams trilogi i fem delar om Liftarens guide till galaxen. Jag läste den första gången i mellanstadiet och det förklarar nog ett och annat när det gäller mig. Jag hade aldrig läst nåt liknande innan, och det enda som kommit nära i sin vanvördighet för sin genre är väl Terry Pratchetts böcker om Diskvärlden. Jag har fortfarande inte läst nåt som varit hälften så roligt som första boken i serien (i ärlighetens namn tycker jag inte alls lika mycket om de sista delarna och Eoin Colfers bok har jag inte ens läst).

Den är väldigt engelsk på nåt sätt, otroligt torr och skruvad humor i bästa Monty Python-stil och fantasifull på ett sätt som är utan motstycke. Karaktärerna är helt lysande och min favorit har alltid varit Marvin.

Jag kom att tänka på boken i samband med Alan Rickmans bortgång, eftersom han gjorde rösten till just Marvin i filmatiseringen från 2015. Kanske är 2016 jag läser om boken?

3 reaktioner på ”#TBT 21/1 -2016

  1. Skrev om den igår på fb som den bok jag skulle ta med till en öde ö. Inte för att det är den bästa jag läst i mitt liv, men den har så många lager. Jag har haft boken ( ja, samma bok ) i ca 20 år och läst den fram och tillbaka otaliga ggr, eller ibland bara läst om något kapitel eller sida jag uppskattar extra mycket. Och jag hittar alltid något nytt som jag inte noterat tidigare. Något nytt skämt, någon ny karaktärsbelysning osv. Min bästa bokvän helt enkelt. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s