Bokbloggsjerka 22-25 jan 2016

”Men du har ju hela helgen på dig”. Och så sitter man ändå här på söndagen och försöker krysta ur sig något spännande. Det är ju himla trevligt att bloggjerkan är tillbaka, men i fredags var jag på kurs hela dagen (Outlook och Skype-integrering, party eller hur?) så jag har inte kommit till skott förrän nu.

Veckans fråga handlar om vilken/vilka filmatiseringar från bok till film som man tycker har funkat bäst.

Jag är inte särskilt mycket bokstavstroende i den bemärkelsen att jag tvunget måste ha med varenda stavelse från en bok om den filmatiseras. -Tvärtom kan många böcker ibland behöva den hårdare redigering som det innebär att göra en film på den – första Maze Runner-filmen har ju exempelvis mycket av samma känsla och händelseförlopp som filmen, men har skalat bort en del av det som är helt åt skogen meningslöst och jag föredrar nästan filmen framför boken. Däremot är ju uppföljaren mer på den nivån att filmen bara har titel och karaktärer gemensamt med boken, och då har man så att säga gått lite väl långt åt andra hållet istället..

Men ska vi prata riktigt bra filmatiseringar så är ett väldigt färskt exempel Ridley Scotts filmatisering av Andy Weirs ”The Martian”. En lysande filmatisering som är väl värd att se även om man nu av nån outgrundlig anledning inte gillar filmer med rymdskepp.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s