Vem är din bästa låtsaskompis?

Idag undrar Annika på alkb.se det här i sin bloggjerka:

Topp 5 fiktiva karaktärer som du önskar vore dina bästa vänner (böcker/film/tv).

Vi kan väl börja i andra änden? Folk jag ABSOLUT INTE skulle kunna vara kompis med:

Rory och Lorelai Gilmore. En av mina värsta mardrömmar handlade om att jag vaknade upp i Stars Hollow och tvingades umgås med dem. De pratade jättefort och var så ironiska att jag aldrig förstod vad de sa. Jag vaknade kallsvettig.

Rådd-djuret. Inte för att vi inte skulle kunna trivas, utan snarare för att det skulle bli katastrof. Vi skulle behöva bubbelplasta och spillsäkra exakt allt i omgivningen och sen skulle vi ändå slarva bort allt som inte är fastspikat båda två.

Hermione. Alltså, jag gillar Hermione. Men två såna plugghästar och besserwissers i samma rum är för påfrestande för alla, så för ert eget bästa… Hogwarts har inte tjocka murar och väggar för att skydda mot faror utifrån utan för att skydda världen utanför mot besserwissers som går i clinch.

Men folk jag faktiskt skulle vilja hänga med? Icke rangordnade så klart.

Snusmumriken. Han känns skönt laidback. Fiska lite, spela lite musik och flytta söderut när vintern kommer. Helt ok.

Remy (från Råttatouille). En mästerkock i bekantskapskretsen. Need I say more?

Zach Lightman och Wade Watts (från Armada och Ready Player One av Ernest Cline). Spelnördar extraordinaire och storkonsumenter av skräpkultur i allmänhet känns ju klockrent. Vi skulle sitta och äta chips och kolla film i timmar. Fast mest av allt vill jag nog hänga med författaren Ernest Cline om jag ska vara ärlig.

Men slutligen, en kille som hängt med sen jag var 11:

Peter Parker. Du och jag Peter, du och jag.

Annonser

19 tankar om “Vem är din bästa låtsaskompis?

 1. hihi, plugghästar gillar man först i vuxen ålder 🙂

  Gilla

 2. Fialia skriver:

  Gillar hur du tänker! 🙂

  Gilla

 3. Monika skriver:

  Jag tog med Hermione på min lista, trots risken med två besserwissrar i samma rum 🙂

  Gilla

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Zach Lightman och Wade Watts känner jag inte till. Peter Parker blir jag lite nyfiken på. valde också en Tove Jansson-karkatär till min kvartett

  Gilla

 5. Maddes bokblogg skriver:

  Gilmore girls tjejerna låter som ett bra val 🙂

  Gilla

 6. Hermione, förstås 🙂 Allas bästa kompis.

  Gilla

 7. Snusmumriken hade jag gärna hängt med 🙂

  Gilla

 8. bokhuset skriver:

  Haha jag såg att någon hade med Rory och Lorelei på bästa kompis listan, så extra lustigt att du hade den på icke bästis listan. Jag gillar dem på något sätt, men fem minuter i deras sällskap hade nog räckt för ett helt liv. 🙂

  Gilla

 9. kajsalisasblogg skriver:

  Hermonie verkar väldigt populär överallt idag, men snusmumriken var originellt 🙂

  Gilla

 10. C.R.M. Nilsson skriver:

  Jag tänkte inte alls på faran med två besserwissrar i samma rum när jag valde Hermione, men visst, det kan nog uppstå lite explosioner om vi skulle vara bästa kompisar. Å andra sidan är både syrran och jag besserwissrar och huset står fortfarande kvar… så det funkar ibland 😉

  Gilla

 11. Helen Bruhno skriver:

  Snusmumriken är en karaktär som jag mött först nu som vuxen, läste min första muminbok i höstas och just Snusmumriken var den karaktär jag fastnade mest för.

  Gilla

 12. Helen Bruhno skriver:

  Snusmumriken var ett fint val, i min första muminbok som jag läste förra sommaren så var det han som jag fastnade mest för!

  Gilla

 13. Robert W skriver:

  En råtta i köket? Hm… 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: