Bokbloggsjerka 26 – 29 februari 2016 – fläktfiktion

Förlåt. Jag satt på ett alldeles för långt möte igår där folk först pratade östgötska i en halvtimme och sen drog dåliga göteborgsvitsar resten av mötet, så jag mår inte riktigt bra idag. Därav rubriken.

Veckans fråga, som kommer från Koko, lyder:

Vad anser du om fanfic överlag och har du några bra lästips inom den genren?

Kollar man på många etablerade författare just nu så har de börjat just som fan fiction-författare. E.L James är väl en av de mest kända, men även YA/fantasy-författare som Cassandra Clare, Naomi Novik, Meg Cabot… inte helt okända i sina genrer.

Så det är säkert ett bra sätt att öva på sitt skrivande, och med hjälp av internätet så går det ju att få hyfsat bra spridning på det man skrivit och det är ju alltid trevligt att få lite kommentarer på det man krafsat ihop *hint hint*. Sen finns det garanterat mängder med skräp därute eftersom det inte finns nåt filter i form av redaktörer eller liknande utan vad som helst kan postas på nätet. Å andra sidan, samma problem finns ju ibland med självutgivna böcker!

Jag har inte läst nån fan fiction överhuvudtaget – det närmsta jag kommit är Rainbow Rowells ”Fangirl” som handlar OM en fan fiction-författare, och som i sin tur lett till att Rowell gett ut en bok som baseras på den fan fiction som hennes karaktär skriver, och den i sin tur är ju en parafras på Harry Potter. Med vampyrer. (Wow, det här blev mer meta än Deadpool!) Men ”Fangirl” är bra. Läs den.

 

22 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 26 – 29 februari 2016 – fläktfiktion

   1. Har precis köpt den till min kindle, men har inte haft tid ännu. Tror att den är bra, men vågar inte hoppas på för mycket.

    Gilla

 1. Fanfics är svårt att tala om, en del älskar det och andra mehh. Men det är nog som du säger, övning ger färdighet. Carry On är förövrigt jätte bra (inte allt parafras på HP om jag får säga det själv), inte riktigt lika bra som Fangirl dock. Kram <33

  Gilla

 2. Jag håller med, måste ju vara ett ypperligt sätt att öva sig på att skriva. Kan inte riktigt komma på vilken man skulle använda, teoretiskt. Harry Potter känns löjligt självklart på något sätt.

  Gilla

 3. Fläktfiktion, fniss 🙂 Fanfiction är väl bara ett modernt ord för ”parafras” som har funnits i alla tider, men med skillnaden att nuförtiden sprids mängder av amatör-fanfic väldigt snabbt tack vare internet?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s