Veckans bokbloggsfråga v. 9

Ny tisdag, ny månad, ”Police on my back” med Honningbarna på hög volym. Good times alltså!

Veckans fråga från barnboksbloggen lyder:

Vilken typ av blogginlägg tycker du är roligast att läsa hos de bokbloggar du följer (recensioner, svar på utmaningar, listor, fakta, boknyheter, personliga inlägg, temainlägg eller vad det nu kan vara)? Och vilken typ av blogginlägg tycker du själv är roligast att skriva? 

Recensioner är ju bokbloggarnas svar på smör och bröd, det funkar alltid. Personligen gillar jag lite längre recensioner, inte bara ett par korta rader. Där är vi nog rätt olika, vissa tycker att det fungerar alldeles utmärkt men jag vill ha lite mer. Jag har inget emot att man ”tvesôvlar” som det heter här i trakterna.

Jag är också svag för att läsa folks svar på olika taggar och utmaningar eftersom det ofta är där man kan få lite mer koll på personen bakom. Det är väldigt roligt när personligheten lyser igenom, så personligare inlägg överlag är trevligt.

Det jag personligen tycker bäst om att skriva OCH att läsa är sågningar. Det sågas alldeles för lite, både hos mig och hos er andra. Antagligen beror det på att vi själva väljer ut vad vi vill läsa och därmed inte går på så många nitar, men jag tror att det faktiskt är lite väl snällt emellanåt ändå.

tmmulc

Å andra sidan…

 

9 reaktioner på ”Veckans bokbloggsfråga v. 9

 1. Håller med om att sågningar kan vara nåt av det roligaste att läsa. Tycker själv att det är rätt så roligt att skriva sågningar fast det är väldigt sällan det händer 🙂

  Gilla

 2. När jag sågar en bok har den oftast förtjänat det. Sedan har jag turen att jag själv väljer vilka böcker jag vill läsa, men bara för att jag läser böcker från genrer jag gillar innebär inte det att de kommer undan en kritiserande recension. Jag tycker att det ska vara rättvist och att alla böcker ska få en ärlig chans. Det gäller att distansera sig för att enklare hitta ”fel” 😉

  Gilla

  1. Låter helt riktigt. Tycker hela sågningsdiskussionen är så intressant att jag nog ska ägna ett inlägg åt det snart, så tack för kommentaren!

   Gilla

 3. Eftersom jag nästan enbart läser böcker som jag vet passar mig är det inte ofta jag blir besviken och därmed få sågningar. Lite fegt jag vet 😦 Borde vidga mitt läsande både för att få bli härligt överraskad men också för att få chansen att såga ordentligt!

  Gilla

 4. Jag har nog svårt för riktiga sågningar. Däremot så tycker jag man ska tala om varför man inte gillar en bok. Men i ordet ”sågning” ligger för mig en del raljerande och då tycker jag det inte är schysst.

  Gilla

  1. Absolut, en raljerande recension som inte går in på varför man tycker nåt är dåligt är helt meningslös, där är vi helt överens. Jag försöker själv vara noga med just vilka skäl jag har till att tycka som jag gör. Däremot tycker jag inte att man tvunget måste vara överdrivet snäll i alla lägen – det är då vi hamnar i likadana situationer som man ser i Idolauditions när folk för första gången får höra sanningen. Att vara snäll och säga ”Lilla älsklingen, du sjunger som en ängel” hjälper ingen om personen ifråga är tondöv. Men återigen, konstruktiv kritik, det är det bästa!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s