Bokbloggsjerka 18-21 mars – Bokbaksmälla

Hej!

Kapten Uppenbar här! Egentligen vill jag vara hemma och kolla på Daredevil säsong 2 på Netflix men eftersom jag är en vuxen människa måste jag jobba hela dagen innan jag och Matt Murdock, Frank Castle och Elektra Natchios ska slåss mot ninjas och yakuzan samtidigt. Eller ja, de ska slåss och jag ska titta på. Men moraliskt stöd från soffan är också stöd, det har jag alltid tyckt. Och mindre svettigt.

Veckans fråga från den outtröttliga Annika på alkb.se lyder:

Har du någonsin haft en ”book hangover”, det vill säga en bok som tar slut på tok för tidigt och lämnar ett sådant avtryck/tomrum att du inte riktigt förmår dig plocka upp en ny bok för att aktivt försöka komma över den?  Vilken i så fall?

Svaret är ”ja”, och boken ifråga och som jag fortfarande tjatar om och vill pracka på alla som är i närheten av läskunniga är den näst sista bok jag läste 2014: ”Jag ger dig solen” av Jandy Nelson. Beskrivningen lyder så här:

Jude och Noah är tvillingar, men olika, även om båda drömmer om att bli konstnärer. De har alltid tävlat om föräldrarnas uppskattning, men när familjen drabbas av en stor tragedi förändras allt. Tre år senare är det bara Jude som tycks bry sig om att hålla ihop det som är kvar av familjen. Noah verkar inte bry sig om något, allra minst målandet. Men när Judes viktigaste konstprojekt sammanför henne med en excentrisk skulptör och hans unge skyddsling, avslöjas gamla hemligheter och historien nystas upp. Sakta börjar tvillingarna förstå vad som egentligen har hänt, och vad som är viktigt.”

Och allt det där är sant. Men boken är så mycket mer. Språket, berättandet, persongalleriet. Allting är på en så hög nivå att man måste ha syrgastub på toppen.

31 reaktioner på ”Bokbloggsjerka 18-21 mars – Bokbaksmälla

 1. Hahaha älskade denna mening: ”Eller ja, de ska slåss och jag ska titta på. Men moraliskt stöd från soffan är också stöd, det har jag alltid tyckt. Och mindre svettigt.” Det är SÅ sant! 😀

  Jag översatte också book hangover till bokbaksmälla btw 🙂

  Och slutligen, tack för tipset! Den verkar riktigt intressant och hannar på min läslista nu 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Skulle säga att den klassas som det, men att man bör ha passerat tonåren för att få ännu större behållning av den. Och otroligt läsvärd!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s