Bokbloggsjerka 18-21 mars – Bokbaksmälla

Hej!

Kapten Uppenbar här! Egentligen vill jag vara hemma och kolla på Daredevil säsong 2 på Netflix men eftersom jag är en vuxen människa måste jag jobba hela dagen innan jag och Matt Murdock, Frank Castle och Elektra Natchios ska slåss mot ninjas och yakuzan samtidigt. Eller ja, de ska slåss och jag ska titta på. Men moraliskt stöd från soffan är också stöd, det har jag alltid tyckt. Och mindre svettigt.

Veckans fråga från den outtröttliga Annika på alkb.se lyder:

Har du någonsin haft en ”book hangover”, det vill säga en bok som tar slut på tok för tidigt och lämnar ett sådant avtryck/tomrum att du inte riktigt förmår dig plocka upp en ny bok för att aktivt försöka komma över den?  Vilken i så fall?

Svaret är ”ja”, och boken ifråga och som jag fortfarande tjatar om och vill pracka på alla som är i närheten av läskunniga är den näst sista bok jag läste 2014: ”Jag ger dig solen” av Jandy Nelson. Beskrivningen lyder så här:

Jude och Noah är tvillingar, men olika, även om båda drömmer om att bli konstnärer. De har alltid tävlat om föräldrarnas uppskattning, men när familjen drabbas av en stor tragedi förändras allt. Tre år senare är det bara Jude som tycks bry sig om att hålla ihop det som är kvar av familjen. Noah verkar inte bry sig om något, allra minst målandet. Men när Judes viktigaste konstprojekt sammanför henne med en excentrisk skulptör och hans unge skyddsling, avslöjas gamla hemligheter och historien nystas upp. Sakta börjar tvillingarna förstå vad som egentligen har hänt, och vad som är viktigt.”

Och allt det där är sant. Men boken är så mycket mer. Språket, berättandet, persongalleriet. Allting är på en så hög nivå att man måste ha syrgastub på toppen.

Annonser

31 tankar om “Bokbloggsjerka 18-21 mars – Bokbaksmälla

 1. Monika skriver:

  Jag köpte ju den på bokrean, så glad jag blir 🙂

  Gilla

 2. Fialia skriver:

  Låter ju definitivt som något man borde läsa!

  Gilla

 3. Robert W skriver:

  Den skriver vi upp med det samma!

  Gilla

 4. Anna Maja skriver:

  Det är en helt underbar bok så jag förstår om den gav dig en hangover 🙂

  Gilla

 5. Den har jag hört så mycket bra om så den ska jag läsa.

  Gilla

 6. missmagicgirl skriver:

  Hahaha älskade denna mening: ”Eller ja, de ska slåss och jag ska titta på. Men moraliskt stöd från soffan är också stöd, det har jag alltid tyckt. Och mindre svettigt.” Det är SÅ sant! 😀

  Jag översatte också book hangover till bokbaksmälla btw 🙂

  Och slutligen, tack för tipset! Den verkar riktigt intressant och hannar på min läslista nu 🙂

  Gillad av 1 person

 7. Helen Bruhno skriver:

  Jag ger dig solen är en bok som gör att man glömmer bort att andas! För att den är så makalöst vacker, sorglig, underbar och fantastiskt magisk!

  Gilla

 8. Sanna skriver:

  Oj, spännande tips, det går ju nästan inte att motstå när du säljer in det sådär!

  Gilla

 9. C.R.M. Nilsson skriver:

  Just ja, Jag ger dig solen! Den gav mig också en book hangover som hette duga!

  Gilla

 10. Maddes bokblogg skriver:

  Är väldigt nyfiken på den boken! Trevlig helg 🙂

  Gilla

 11. A ROOM OF MY OWN skriver:

  jag inser att detta är ett måste. och visst drabbas en av boksmälla. både nu och då

  Gilla

 12. Har inte hört talas om den. Men någon gång ska ju vara den första. Inte stötte jag på den rean heller eller lade märke till ska jag nog säga.

  Gilla

 13. Lena skriver:

  Har hört mycket positivt om den boken.

  Gilla

 14. Lottens Bokblogg skriver:

  Där sålde du verkligen in den boken till mig!

  Gilla

 15. Koko skriver:

  Den borde jag nog läsa, har hört talas om den tidigare också.

  Gilla

 16. Krönikören skriver:

  Den var ny för mig. Är det en YA-bok?

  Gilla

  • OArYA skriver:

   Skulle säga att den klassas som det, men att man bör ha passerat tonåren för att få ännu större behållning av den. Och otroligt läsvärd!

   Gilla

 17. Lion´s Library skriver:

  Jag tyckte det var en väldigt fin och härlig bok som gjorde en så glad 🙂

  Gilla

 18. Bara hittepå skriver:

  Oj, den hade jag inte ens hört talas om. Extra roligt med sådana tips!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Annonser
%d bloggare gillar detta: