Förra veckans bokbloggsfråga

Ja, jag vet vilken vecka det är. Ja, jag vet att jag är sen. Men shit happens.

Den här veckan är jag intresserad av dig som person bakom bokbloggen. Vad jobbar du med eller pluggar till? Är böcker, läsande och skrivande en del av din jobbvardag också, eller är det bara ett fritidsintresse? Trivs du med ditt jobb eller drömmer du om att jobba med något helt annat, i så fall vad? 

Det bästa med den här frågeställningen är att folk för en gångs skull inte kan svara samma sak. Det är helt omöjligt, även om jag sett när jag skummat igenom alla andra svar att det är en lätt övervikt mot bibliotekariehållet, både när det gäller yrke och studier.

På skylten utanför mitt kontor står det ”supporttekniker”. På mitt examensbevis från högskolan står det ”filosofie kandidat i datapedagogik”. Enkelt uttryckt betyder det att jag är utbildad till IT-pedagog och jobbar som IT-support och utbildare på högskolenivå i en stor stad vid Vätterns södra spets (ja, jag kollar era geografikunskaper nu.)

Böcker är alltså inte något jag jobbar med till vardags, det är inte det som ställer bröd och smör på bordet. Dock har bloggandet lett till att jag gjort några lektörsjobb åt ett av de större svenska förlagen, så visst, nån krona har jag väl tjänat på det också.

Trivs jag med mitt jobb? Ja, det gör jag. Speciellt när jag får vara ute och tramsa i lektionssalar och aulor och föreläsa. Jag är nämligen nåt så konstigt som en IT-människa som hellre vill ha med människor att göra än med datorer och prylar. Jag är inte särskilt teknikintresserad. Jag är mer intresserad av vad som händer mellan tangentbordet och stolsryggen – där finns spänningen.

Vill jag jobba med något annat? Ja och nej. Jag börjar mer och mer intressera mig för ledarskap, projekt och andra mer utåtriktade aktiviteter i mitt jobb. Jag älskar att ha 400 par ögon riktade mot mig som jag har vid IT-introduktioner vid terminsstarter och att jobba mer med människor är något som lockar mer och mer. Men jag vill inte heller släppa det område jag håller på med och har gjort i snart 10 år på ett eller annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s