Ur askan

ur-askanFörfattare: Leigh Bardugo

Beskrivning: ”Skuggmästaren har intagit huvudstaden och styr Ravka från en tron av mörker. Alina och Mal gömmer sig i underjorden. Snart börjar jakten på Morozovas tredje främjare, eldfågeln. Den är Ravkas enda hopp om räddning, men att använda den skulle kunna kosta Alina allt. Men har hon något val?”

Omdöme: Så är vi alltså framme vid den avslutande delen i grisha-trilogin. Imorgon kommer ett längre inlägg om mina tankar om trilogin som helhet, så stay tuned!

Slutet i ”Stormens öga” innebar ju att allt gick käpprätt åt helvete för Alina, Mal, Nikolai och gänget. Det sket sig helt enkelt. Hoppet står alltså till att hitta den tredje främjaren så att Alina kan få avfyra sina superkrafter på fullt blås.

Som tur är innebär det här att tempot höjs med ungefär 143% jämfört med förra boken och det är verkligen nåt som behövs. Karaktären Nikolai som introducerades i föregående bok är också en välbehövlig comic relief och jag hade gärna sett mer av honom i förhållande till huvudpersonerna Alina och Mal, även om båda figurerna faktiskt får lite vettig karaktärsutveckling till slut (inte en bok för sent om man uttrycker det så.)

Syr Bardugo ihop allt till slut då? Jo, men hyfsat. Jag blir inte direkt golvad, men jag blir inte heller förbannad eller uttråkad. Det är inte gourmetburgare på Garage Bar i Höganäs, men betydligt bättre än en fulburgare på Frasses. Gott så. Och som sagt, kika in imorgon för ytterligare ältande!

Tack till Gilla Böcker för recensionsexemplaret!

Finns på CDON, Adlibris, Bokus, biblioteket och bokhandeln.

3 reaktioner på ”Ur askan

  1. Nu måste du testa författarens andra serie som börjar med Six of crows. Tänk en råare variant av Ocean´s eleven möter Grisha-världen. Jag tycker att den är mycket bättre än serien om Alina.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s