Litium

När jag hör ordet ”Litium” tänker jag mest på en Nirvana-låt, men nu kan man alltså också associera det med en ny svensk serietidning. Egmont har dessutom testat ett lite nytt roligt koncept med att man förutom seriestället på Pressbyrån dessutom kan köpa alla tidningarna på en gång via deras hemsida. Jag gjorde naturligtvis detta så fort jag hörde talas om det och fick hem ett fint paket i slutet av förra veckan.

De fyra tidningarna på 100-116 sidor innehåller tre olika serier: Constantine (Jeff Lemire Ray Fawkes, Renato Guedes), The Wake (Scott Snyder, Sean Murphy) och American Vampire (Scott Snyder, Stephen King, Rafael Albuquerque).

Lustigt nog var ”Constantine”, den enda serie jag var bekant med och som handlar om magikern John Constantine som trampar runt i DC:s superhjälteuniversum, den jag minst tyckte om. Och då gillade jag ändå den. Istället var det de båda andra serierna de som verkligen gav mersmak, och jag känner verkligen att jag behöver kolla upp båda titlarna mycket mer. ”The Wake” blandar sci-fi och mytologi med skräck i bästa ”The Blob”-klass och ”American Vampire” är precis som det låter, en vampyrserie med lite tillspetsad (förlåt) mytologi och kanske världens bästa namn på en mordisk vilda västern-bandit turned vampire: Skinner Sweet.

Jag applåderar initiativet och rekommenderar faktiskt tidningen. Jag själv är inte duktig på att läsa serier utanför superhjältegenren så jag är mycket positivt överraskad. Jag hoppas verkligen på att tillräckligt många slantar in pengar så att det här kan få upprepas!

20160417_174544556_iOS

3 reaktioner på ”Litium

  1. Kul initiativ och smart att släppa flera nummer på en gång. Me like! Letar efter info om vilka amerikanska nummer Litium innehåller men hittar nada. Har nämligen läst första volymen av Hellblazer och nummer #1-5 av The Wake. Men jag antar att denna innehåller den nya Constantine-serien? Sugen är jag hur som helst…

    Gilla

      1. Jag blev väldigt imponerad av både The Wake och American Vampire. Fanns ju rätt många samlingar med AV så det kan bli dyrt det här…

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s