Naming your baby

Vi kan ju spinna vidare på inlägget från igår eftersom det var så roligt.

Om vi nu återigen antar att jag skrivit en ungdomsbok som är både allvarlig och rolig och helt jäkla förträfflig och fenomenal på alla sätt – vad skulle då bokuslingen få för titel?

Här kan vi gå tillbaka till ett tidigare liv, där jag var textförfattare och vrålade i metal/hardcoreband. Där hade jag en period då jag tyckte att det var jättekul med antingen skitkorta titlar som ”Wolves” till låtar som jag döpte efter obskyra seriefigurer/superhjältar, t ex ”Doom patrol”. Nörd, till och med då alltså.

Men nåt som jag också alltid gillat är löjligt långa titlar. Det gäller film, musik, böcker. Jag har nog tidigare nämnt att jag skulle älska att spela i punkband med namnet ”Ni kan fan dra åt helvete!”. Det är en dröm som troligen aldrig kommer att bli av. Jag har också gått och vårdat ”If latex is wrong, I don’t want to be right” väldigt länge i mitt huvud utan att ha nåt vettigt användningsområde för den titeln.

Så troligen skulle det bli en obscent lång titel på min bok också. Jag dras ju som sagt själv till den typen av böcker där nästan hela framsidan täcks av en enda lång mening. Här är några exempel som jag recenserat här på bloggen.

Hur tänker ni själva? Vad är en bra titel för er? Och om ni skulle döpa en bok, vad skulle en vettig titel kunna vara då?

8 reaktioner på ”Naming your baby

 1. Jag älskar långa titlar! Fast de kan vara lite opraktiska om de inte får plats på bokens rygg (ja, jag är yrkesskadad). Längsta titeln som jag har stött på är nog ”Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött”. Folk som vill låna boken kommer aldrig ihåg vad den heter, utan de vill låna ”den där boken om någon som springer”.

  Namnet på min bok uppstod när jag pusslade med mitt kylskåpspoesi: Me and you is epic fiction. Så jag har en titel… nu ska jag bara ha resten också. Tänker att det skulle vara en rolig, contemporary YA bok.

  Gilla

 2. Jag är lite förtjust i kombinationen av många titlar, gärna där någon är längre.
  Typ ”Slakthus 5 eller Barnkorståget: En skyldighetsdans med döden.”

  Då får man ju dels något kort och snitsigt som får plats på ryggen. Men dessutom en trevlig lång titel.
  Annars är jag lite svag får långa och gärna lite surrealistiska titlar som:
  ”Du kanske inte vet det men döden spelar inte handboll”
  ”Jag är tyvärr död så jag kan inte komma till skolan idag”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s