Oväntade chockbeskedet om bloggens framtid

Alltså, tanken är ju god.

Nån lägger ut ett ämne nån dag i veckan. Alla hakar på. Enkelt och bekvämt, lite som en bloggmotsvarighet till en Gorby’s. Inte skitäckligt, men inte särskilt mättande heller.

Men på sistone har jag tappat intresset lite. Bokbloggsjerkan. Smakebit på söndag. Waiting for Wednesday. Veckans bokbloggsfråga.

För min egen del har en del frågeställningarna varit ungefär lika roliga som att sörpla kallt kaffe. Vissa andra har jag aldrig hängt på – ”Waiting for Wednesday” är ett exempel.

Och jag märker ju själv hur ointressanta den typen av inlägg är för mig. Jag läsmarkerar i princip alla inlägg av den här typen utan att ens öppna dem i Bloglovin.

Visst kan det vara ett bra sätt att få upp antalet visningar. I won’t lie, det funkar. Men det är inte roligt, speciellt inte för mig själv.

Och om nåt inte är roligt, varför lägga energi på det?

7 reaktioner på ”Oväntade chockbeskedet om bloggens framtid

 1. Handen på hjärtat, jag tycker också sånt är skittråkigt att läsa. Hellre färre uppdateringar och inlägg, men där man har något att säga. För mig är både att läsa bokbloggar och att blogga själv ett sätt att bokcirkla om böcker och plocka upp tips. Annat är jag inte intresserad av…

  Gilla

 2. Jag har i princip också gett upp (det kanske märks…). Känner att jag KANSKE skulle kunna göra en TTT om det är roligt ämne, men gr hellre listor själv om saker jag känner är roliga! Det är ju liksom för min skull jag bloggar. Ingen annans.

  Gilla

 3. Nooo! Du får inte ge upp, var ska jag annars hitta tips på bra ungdomsböcker?!
  Fast jag förstår dig. Kan bli tjatigt när alla maler samma saker om och om igen. Jag gillar däremot fortfarande de där inläggen, mest för att jag hittar många bra böcker den vägen men också för att de ibland öppnar upp för diskussioner. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s