Så går det till

Så här är det.

Sen i oktober tjänar jag faktiskt pengar tack vare bloggen. Inte direkt så att jag köpt en egen ö eller flyger helikopter till jobbet, men tillräckligt för att kunna köpa lite finare glass till helgen. Typ så.

Jag fick nämligen en fråga från ett av de större förlagen i Sverige om att frilansa som lektör, och efter lite betänketid så tackade jag ja. Mest för att det var en rolig grej, men också den lite känslan av att kanske vara med att upptäcka nästa svenska YA-stjärna eller liknande. Kittlande, eller hur?

Rent praktiskt så går det till så att jag får ett manus tilldelat mig som ska läsas och därefter lämnas in feedback på, betydligt noggrannare och djupare än mina vanliga recensioner här på bloggen.

Vi kan väl säga så här att de manus jag läst skiftat en hel del i kvalitet. Vissa har varit ganska mediokra. Till exempel har språket kanske varit väldigt märkligt och behövt bearbetas väldigt mycket, medan andra har varit helt ok men inget märkvärdigt. Och sen har jag sprungit på ett par som jag gillat väldigt mycket, och framför allt ett manus som jag tyckte var helt lysande.

Just det är den mest frustrerande delen med det här jobbet – att inte kunna prata om det jag läst. Framför allt när det gäller det här manuset som jag är säker på att många av er som läser det här skulle tycka om! Men också exempelvis det senaste manuset som jag läste och som jag också gillade väldigt mycket – där vill jag ju veta hur det går?

Men jag tycker att det är roligt att hålla på med det här. Att ens bli tillfrågad kändes faktiskt väldigt stort. Jag är ju inte utbildad litteraturvetare eller nåt sånt utan bara en amatör som tror att jag har nåt att komma med. Därför är jag ju evigt tacksam att ni som läser det här kikar in och kommenterar och tydligen kan det ha andra positiva effekter också 🙂

 

stethoscope and medical report

 

2 reaktioner på ”Så går det till

  1. Vad roligt! Och kul att du har fått en fot inne trots att du ”bara” är en amatör. Jag tror på det där med att ju fler åsikter som står bakom ett manus gör det bättre, och då tycker jag att bakgrunden lätt kan variera. Man kommer ju liksom med olika inputs.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s